Siirry sisältöön

Vammaispalvelut

Asumispalvelu kehitysvammaisille (ei ympärivuorokautinen)

Asumispalvelu sisältää yksittäisen asunnon, ryhmämuotoisen asumisen tai asunnon palvelutalossa. Asumispalvelussa kehitysvammainen asukas saa apua liikkumiseen, pukeutumiseen, hygienian hoitoon, ruuanlaittoon ja ruokailuun, siivoukseen sekä lääkityksestä huolehtimiseen. Ohjaajat ovat paikalla yöaikaa lukuun ottamatta.

Terveystodistuspalvelut

Sairauspoissaoloa, opiskelupaikkaa, eräitä vakuutuksia tai vastaavia varten saatat tarvita todistuksen.

Kehitysvammavastaanotto

Kehitysvammavastaanotto tarjoaa tukea ja ohjausta kehitysvammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.

Kuljetuspalvelu vammaisille

Kuljetuspalvelun avulla järjestetään vaikeavammaisen henkilön tarpeelliset, jokapäiväiseen elämään kuuluvat kuljetukset, kuten työssä käyminen, opiskelu, asiointi, yhteiskunnallinen osallistuminen sekä virkistys.

Rokotuspalvelut

Ajankohtaista tietoa influenssa- ja koronarokotuksista. Saat terveysasemaltasi maksutta kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet. Muita rokotuksia saat omakustanteisesti.

Laboratorio

Voit asioida vapaasti valitsemassasi HUS-laboratoriossa. Asiointia varten tarvitset pääsääntöisesti ajanvarauksen.

Omaishoidon tuki

Omaishoidon tuella tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla. Omaishoito voi olla läheisen henkilön epävirallista hoitoa, hoivaa ja avustamista tai omaishoidon tuen piiriin kuuluvaa sopimusomaishoitoa. Sopimusomaishoidossa omaishoitajalle maksetaan hoitopalkkio.

Tuettu asuminen vammaisille

Tuettu asuminen on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat vamman tai sairauden vuoksi apua arjen sujumiseen. Tavoitteena on, että asukas pystyy elämään mahdollisimman itsenäistä elämää omassa kodissaan.

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikkeilla edistetään kotihoitoa ja terveydentilan seurantaa tai parannetaan toimintakykyä. Asiakkaalle jaettavia hoitotarvikkeita ovat mm. avanne-, haavanhoito-, diabetes-, urologiset ja uniapneatarvikkeet.

Apuvälinepalvelut

Kun toimintakykysi on heikentynyt, voit tarvita apuvälineen. Ota meihin yhteyttä apuvälinetarpeesi arviointia varten.

Turvapalvelu

Turvapalvelu lisää turvallisuuttasi ja vähentää huoltasi, kun toimintakykysi on alentunut, pelkäät kaatumista tai sairaskohtausta, tai sinulla on muistisairaus. Turvapalveluun sisältyy hälytinlaite (turvapuhelin), hälytysnappi yhteydenottoa varten sekä hälytysten vastaanotto. Palveluun on saatavana erilaisia lisälaitteita.