Yhteinen tahtotila tuo tuloksia

Hyvinkään kaupunginvaltuusto teki suuren päätöksen kokouksessaan 23.4.2018. Kaupungin sote- tuotanto päätettiin siirtää yksimielisellä päätöksellä Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymään vuoden 2019 alusta. Hyvinkään päätös näyttää tietä muille jäsenkunnille. Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen, Nurmijärvi ja Tuusula tekevät päätöksensä tuotannon siirrosta kuntayhtymään kesäkuun alkuun mennessä.  

Keski-Uudenmaan kuntien yhteinen sote- kehittäminen osoittaa sen, mitä kuntayhteistyö voi parhaimmillaan olla –avointa, tavoitteellista ja tuloksellista.  Miten ihmeessä tällainen saadaan aikaan?  Varmasti yksi tärkeimpiä syitä onnistuneelle yhteistyölle on se, että alueella on opittu luottamaan muihin toimijoihin yhdessä tekemisen kautta. Kehittämistä ei toteuteta kabineteissa, vaan avoimesti ja ennakkoluulottomasti yhdessä henkilöstön, poliittisten päättäjien, kuntien johdon ja asukkaiden kanssa. Yhteistyö sote- ja maakuntauudistusta valmistelevan Uusimaa2019- hankkeen kanssa on myös tiivistynyt vähitellen hyödyttämään kaikkia osapuolia.  Erityinen ilonaihe on ollut jatkuva yhdessä tekeminen alueen järjestöjen kanssa.

Toinen onnistumisen mahdollistava tekijä on ollut selkeä tavoite: entistä hyvinvoivampi asukas, jonka palvelut ovat sujuvia ja tarpeenmukaisia.  Asiakaskokemus, kustannustehokkuus ja palveluiden laatu toimivat osaavan henkilöstön avulla kulmakivinä hyvinvoinnin parantamisessa.  Tähän yhteiseen tavoitteeseen ovat kaikki toimijat sitoutuneet.  Vahva tahtotila on ollut myös kokeilla uusia toimintamalleja ja mahdollistaa esimerkiksi valinnanvapaus useissa sote-palveluissa jo ennen kuin maakunta- ja sotelainsäädäntö siihen velvoittaa. Yhä parempien palvelumallien ketterä kokeilu onkin osoittautunut hyväksi menetelmäksi edistää tavoitteeseen pääsyä.

Tulosten saavuttaminen on aina kokonaisuutta vahvasti eteenpäin vievä voima, oli tulos iso tai pienempi. Keski-Uudenmaan sotella on nyt entistäkin paremmat mahdollisuudet onnistua terveyden ja hyvinvoinnin lisäämisessä alueella, ja samalla valmistautua sote- ja maakuntauudistuksen lakipakettien eduskuntakäsittelyn jälkeiseen aikaan.

Pirjo Laitinen-Parkkonen

Kuntayhtymän johtaja

Päivitetty 14.5.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN