Tehkäämme hyvin

Ikääntyvien palveluita kehitetään Keski-Uudenmaan kuntien toimesta yhteisrintamassa, laaja-alaisesti. Valmisteluun on osallistunut valtava joukko ikääntyviä ihmisiä ja ammattilaisia. Olemme valmistelun edetessä sopineet, että ainakin kaikessa suoraan käyttäjiin kohdistuvassa valmistelussa palveluja käyttävät ihmiset tai heidän edustajansa ovat mukana. Siis ihan paikan päällä – palavereissa ja työpajoissa ja samalla tavalla täysivaltaisina työryhmän jäseninä kuin ammattilaisetkin. Lisäksi mm. kuntien nimeämät neuvostot antavat esim. soveltamisohjeisiin lausuntonsa ennen kuin ohjeet lopullisesti hyväksytään.

Näin ei tapahtunut ennen vanhaan. Tai ehkä joskus satunnaisesti. Onko todella mahdollista, että joku asia on menossa parempaan suuntaan kuin ennen? Tämän sisältöinen on mahdollisesti hyväksyttävä nykysisältöinen sote-lakikin, mutta eihän se ole vielä edes voimassa. Miten tätä käytäntöä toteutetaan Keski-Uudellamaalla jo nyt, vaikka laki ei määrää sitä vielä? Joku saattaa miettiä, että nyt siellä on kyllä saatu vähintäänkin auringonpistos. E-ei, näin on tapahtunut jo monessa asiassa kohtuullisen pitkän aikaa ennen lämpöistä kesää.

Onko siis kyse asenteesta, silmänkääntötempusta tahi tahtotilasta? Vilpittömästi voin todeta, että ei ainakaan keskimmäisestä. Itse sanoisin, että kyseessä on myös paikallisen hyvän yhteistyön antama mahdollisuus. Hyvä mahdollisuus muutokseen, joka huomataan, johon uskotaan ja joka muistetaan. Kunnissa on ollut vastaavaa toimintatapaa jonkin verran jo aiemminkin, mutta tapahtunutta käytännön muutosta ei aina ole huomattu tai uskottu, eikä muistettu sen pidempään. Uuden organisaation avulla meillä on tähän mahdollisuus.

Minun mielessäni kihelmöi sellainen etiäinen, että ihmiset alkavat uskoa yhä enemmän siihen, että yhdessä me teemme kuntien perustamasta Keski-Uudenmaan sotesta aiempia organisaatioita paremman, asiakaslähtöisemmän.

- Sote ihmisen kokoiseksi -

Erja Pentti
Palvelujohtaja

Päivitetty 14.5.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN