Peli kulkee yhteisellä kentällä

Koivun oksissa häivähtää viherrys ja säätilasta uutisoidaan + 22 asteen lämpötilaennätyksiä. Kesä on puhkeamassa. Kesän kynnyksellä on hyvä pysähtyä arvioimaan, miten neljän kuukauden ikäinen kuntayhtymä on kehittynyt ja miltä maisema näyttää sen ympärillä. Kuten jokaisella neljän kuukauden ikäisellä, aika on kulunut pitkälti perusasioiden kohdilleen asettamisen vauhdikkaassa kehityspyrähdyksessä. Kun nyt kesän kynnyksellä katselen ympärilleni, hämmästyn yhä uudelleen kuinka paljon voi neljässä kuukaudessa tapahtua, ja miten Suomen suurimman peruspalveluja tuottavan sote-kuntayhtymän minäkuva ja identiteetti ovatkaan selkiytymässä. Vauvan omat sormet ja varpaat ovat siis löytyneet.

Omaan minään tutustumisen ohessa on kumppanien kanssa luotu yhteistä pelistrategiaa ja todettu, että tätä peliä ei pelata yksin. Onnistuminen on kiinni kyvystä rakentaa tuloksellista yhteispeliä. Yksi näitä yhteispelin tarkastelupisteitä on Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallituksen ja johtoryhmän sekä HUS Hyvinkään sairaanhoitoalueen lautakunnan ja johtoryhmän yhteisseminaari. Kun paikalla on myös näiden suurten kuntayhtymien omistajakuntien päättäjiä ja johtoa, foorumi on oivallinen sen tarkasteluun, mitä yhdessä on saatu aikaan, mihin seuraavaksi tulisi tarttua, ja mitä odotuksia omistajilla on toiminnan kehittämiselle. Kyse on siitä, miten itse kunkin tulisi asettaa tavoitteitaan ja rakentaa strategiaansa, jotta peli kehittyisi toivottuun suuntaan.

Tänä keväänä on sovittu yhteisistä areenoista, joilla keskustelua tulee käydä aktiivisesti. Kehittämisen ytimenä ovat olleet yhteiset asiakkaan polut, joilla onnistuminen tarkoittaa meidän ja kumppaniemme onnistumista asiakkaan hyväksi, ilman että asiakkaan tarvitsee tietää, kenen vastuulla mikäkin polun mutka kulloinkin on. Kuten kuntajohtajat yhteisseminaarissa totesivat: HUS:in ja Keusoten yhteistyön kehittäminen ja yhteisten hoitopolkujen onnistuminen ovat myös kuntien ja kuntalaisten kannalta soten onnistumisen ydin Keski-Uudellamaalla.

Yhteispelin henkeä rakennetaan myös Keusoten ja kuntien yhteisillä pelikentillä. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ns. HYTE-toiminnan yhteisen kehittämisen kentällä pelinrakentajilla on vielä paljon mielenkiintoista ratkaistavaa.

Nämä kaksi yhteistä seminaaripäivää ovat jälleen avanneet näkymää niihin lukuisiin vihertäviin hiirenkorviin, joiden puhkeamista kannattaa odottaa. Nämä kaksi yhteistä seminaaripäivää ovat jälleen luoneet yhteistä näkymää siihen, mitä taimia kannattaa vaali, mitä kukkia kannattaa kastella ja minkälaisia tuulensuojia kannattaa rakentaa, jotta kohta voimme nauttia kesän kauneudesta. Toinen toistemme palvelulupausten tunteminen ja saman suuntaisten tavoitteiden rakentaminen strategioihin luovat edellytykset onnistumiselle. Kuntajohtajien sanoin: ”Kehittämisessä tulee kannustaa siihen, että sitä tehdään yhdessä”. Näin rakennamme parhaat tuulensuojat uudelle kasvulle.

Tiina Salminen
Palvelujohtaja

 

Päivitetty 14.5.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN