Keski-Uudenmaan sotessa aurinko paistaa

Elämme tällä hetkellä todella mielenkiintoista hetkeä. Kuljemme jostakin jonnekin ja olemme parhaillaan pyöröoven kyydissä ottamassa seuraavaa askeltamme, jolloin selviää mihin tulimme. Tuokion kuluttua pitäisi saada perustuslakivaliokunnan lausunto siitä mihin valtakunnassa sotelaivaa tulisi luotsata ja millä edellytyksillä siihen liittyvät lait voitaisiin hyväksyä. Saman aikaisesti odotamme viimeisen Keski-Uudenmaan kunnanvaltuuston ensi maanantaina tehtävää päätöstä siitä, siirretäänkö sote-palvelujen tuotanto 1.1.2019 alkaen Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymään.

Mitä jännittävämmäksi tunnelma on tiivistynyt, sitä vahvemmin Keski-Uudenmaan soten arjessa on näkynyt tiedon jano ja tekemisen into. ”Virkatyönä ja työn puolesta” –tekemisen rinnalla asiakkaat, asiakasraadit, kokemusasiantuntijat ja kuntien asukkaat ovat yhä aktiivisemmin mukana palvelujen suunnittelussa, rakentamisessa ja yhteisen tekemisen viestin viejinä. Sekä omia palveluja suunniteltaessa, että suuria palvelukilpailutuksia valmisteltaessa, asiakkaan ääni kuuluu yhä vahvemmin.

Samoin on ollut havaittavissa, että mitä lähemmäs ratkaisujen ”polttopistettä” on tultu, jännittynyt liikehdintä on lisääntynyt, mutta positiivinen luottamus vahvistunut Keski-Uudellamaalla. Kaikkien kuntien alueella on pidetty erilaisia henkilöstöinfoja, asukasinfoja ja keskustelutilaisuuksia. Jokaiseen keskustelu- ja infopyyntöön on voitu vastata ja erittäin antoisaa ja rikasta keskustelua on käyty paljon. Näiden tilaisuuksien aikana on saatu vastauksia niihin kysymyksiin, joiden tulevaisuudesta tiedetään, ja tieto siitä, mitä kulloinkin ei vielä tiedetä. Näissä tilaisuuksissa on myös luotu erittäin arvokasta ja monipuolista näkemystä asioista, joita kuntalaiset odottavat palveluilta ja niiden kehittämiseltä sekä asioista, jotka henkilöstö näkee merkityksellisiksi huomioida sekä palvelujen että oman työhyvinvoinnin ja työnantajaorganisaation näkökulmasta.

Ympäri Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän aluetta on tilaisuuksissa kysytty myös sitä, miten kuntayhtymällemme käy, jos maakuntia ja valtakunnallista sote-ratkaisua ei tulekaan. Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän suunnitelmia sekään ei muuttaisi. Täällä koko suunnittelu on rakentunut sen varaan, että jos maakunnat ja sote-ratkaisu tulee, alueellinen ratkaisumme on ongelmitta istutettavissa sinne. Koska olemme alueellisen suunnittelumme rinnalla aktiivisesti mukana maakuntasuunnittelussa, olemme voineet varmistaa kaiken aikaa, että kuljemme kohti yhteistä päämäärää saman suuntaisilla väylillä. Toisaalta kuitenkin Keski-Uudenmaan alueellisessa suunnittelussa on etsitty alueen asukkaille parhaita mahdollisia palveluratkaisuja, jotka ovat toteutuskelpoisia riippumatta valtakunnallisten ratkaisujen toteutumisesta. Keski-Uudenmaan sote siis elää ja vahvistuu, kävi maakuntamyllerryksessä miten hyvänsä.

Itse koen vahvasti, että Keski-Uusimaa elää auringon paisteessa, yhteistyö ja yhteinen tekeminen on käynyt yhä sujuvammaksi ja avoin aktiivinen keskustelu luo vahvaa pohjaa tulevaisuudelle.

Paljon mielenkiintoisemmaksi sote-arki ei enää voisi tulla.

Tiina Salminen

Palvelujohtaja

Päivitetty 14.5.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN