Vanhat koronavirus-tiedotteet

Tiedote 10.3.20
Nurmijärven Klaukkalan koronavirusepäily negatiivinen

Keusoten alueella ei ole vielä yhtään varmistunutta koronavirustartuntaa. Nurmijärven Klaukkalassa ollut koronavirustartuntaepäily oli negatiivinen.

Ajankohtainen tilannetieto koronavirustilanteesta, ja toimintaohjeet tartuntaepäilyssä on nähtävissä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän verkkosivulla www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Tähän aika.an vuodesta erilaisia taudin aiheuttajia on liikkeellä runsaasti, ja tämän vuoksi käsihygieniaa ja oikeaa tapaa yskiä hihaan tai kertakäyttönenäliinaan korostetaan. Linkki THL videoihin https://aineistopankki.thl.fi/l/28Kmmw89m2Hn.

Keusote on avannut uuden kuntalaisten neuvontanumeron, josta voi kuunnella nauhoitteen ajankohtaisesta koronavirustilanteesta. Neuvontanumero on 019 226 0099, ja se on avoinna vuorokauden ympäri. 

Tiedote 10.3.20
Ohje vieraille sairaalassa tai asumispalveluyksikössä

Uuden koronaviruksen (COVID-19) riskit vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muita suuremmat. Virus aiheuttaa useammin vakavia oireita ikääntyneille ja niille, joilla on jokin perussairaus, sydänsairaus tai keuhkosairaus.​
Ethän vieraile sairaaloissa, hoitolaitoksissa, palvelukodeissa tai iäkkäiden kotona sairaana tai jos sinulla on edes lieviä flunssaoireita.​
Erityisen tärkeää on välttää vierailuja, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita ja olet palannut koronaviruksen epidemia-alueelta.​
Älä vie edes lievästi sairasta lasta kyläilemään isovanhempien luo äläkä pyydä heitä hoitamaan sairasta lasta.​
Yksikössämme on tarjolla käsihuuhdetta vieraiden käyttöön, käytä käsihuuhdetta vierailulle tullessasi ja poistuessasi. ​
Kysy vierailukäytännöstä tarvittaessa lisää henkilökunnalta.


Tiedote 9.3.20
Keusoten alueella ei vielä yhtään varmistunutta koronavirustartuntaa 

Nurmijärvellä selvitetään yhtä tartuntaepäilyä

Nurmijärven Klaukkalassa on herännyt epäily koronavirustartunnasta oppilaitoksen opettajalla. Tilanteen rauhoittamiseksi ja selvittämiseksi opettajasta otetaan näyte, jonka tuloksia odotetaan tiistain aikana. Tänään tehdyn riskiarvioin mukaan ketään ei ole tarvinnut määrätä karanteeniin ja koulun toiminta voi jatkua normaalisti.

Keusoten alueella on tehty toistakymmentä näytteenottoa koronavirustartuntaa epäiltäessä. Positiivisia tuloksia ei ole alueella vielä todettu. Suomessa tähän asti tehdyistä näytteenotoista, n. 95%, on ollut negatiivisia.

- Mikäli positiivinen tartunta todetaan sekä potilaaseen että kaikkiin altistuneisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä, toteaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen. Huolta ei tarvitse kantaa, kulloiseenkin tilanteeseen annetaan Keusotesta ohjeet ja toimenpiteet, miten asiassa toimitaan. Siihen asti toimitaan normaaliin tapaan, ja esim. koulun käynti jatkuu normaalisti, jatkaa Laitinen-Parkkonen.

Keusote ei pääsääntöisesti tiedota epäillyistä koronavirustartunnoista medialle. Näin vältämme turhaa huolta ihmisissä ja vähennämme hoitohenkilöstöön kohdistuvaa kuormitusta.

Tiedote 3.3.20
Järvenpäässä, Kinnarin koulun oppilaalla ei koronavirustartuntaa

Järvenpäässä sijaitsevan Kinnarin koulun oppilaalla ei ole koronavirus-tartuntaa.  Oppilaan oireet eivät alunperinkään täyttäneet koronavirusepäilyn tuntomerkkejä, mutta turhien epäilyjen ja huolen poistamiseksi päädyttiin oppilaan testaamiseen. Koronavirus-testitulos oli negatiivinen.

Tiedote 3.3.20
Hyvinkäällä ei ole todettu yhtään koronavirustartuntaa

Julkisuudessa on heräänyt huhu koronavirustartunnasta Sveitsin lukiossa. Hyvinkäällä ei ole todettu yhtään koronavirustartuntaa, eikä muutenkaan koko Keusoten alueella. Keusoten alueella tilannetta seurataan aktiivisesti yhteistyössä muiden terveysviranomaisten kanssa.

Tiedote 2.3.20
Tänään 2.3.2020 on Järvenpäässä Kinnarin koululla herännyt epäily oppilaan koronavirustartunnasta. Oppilaan oireet eivät täytä koronavirusepäilyn tuntomerkkejä, tartuntaa ei epäillä.

Tilanteen rauhoittamiseksi ja selvittämiseksi oppilaasta otetaan näyte, jonka tuloksia odotetaan tiistai-illan aikana. Tänään tehdyn riskiarvioin mukaan ketään ei ole tarvinnut määrätä karanteeniin ja koulun toiminta voi jatkua normaalisti. Sairastunut oppilas on kotona. Tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran keskiviikkona 4.3.20 kello kahteentoista mennessä.

Ajankohtainen tilannetieto koronavirustilanteesta, ja toimintaohjeet tartuntaepäilyssä on nähtävissä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän verkkosivulla www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Tähän aikaan vuodesta erilaisia taudin aiheuttajia on liikkeellä runsaasti, ja tämän vuoksi käsihygieniaa ja oikeaa tapaa yskiä hihaan tai kertakäyttönenäliinaan korostetaan. Linkki THL videoihin https://aineistopankki.thl.fi/l/28Kmmw89m2Hn.

Keusote on avannut uuden kuntalaisten neuvontanumeron, josta voi kuunnella nauhoitteen ajankohtaisesta koronavirustilanteesta. Neuvontanumero on 019 226 0099, ja se on avoinna vuorokauden ympäri. 

Tiedote 1.3.20
HUSin alueella on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet kuuluvat jo varmistetun koronavirustartunnan saaneen henkilön lähipiiriin. (Lähde ja tarkemmat tiedot THL)

Tiedote 28.2.20
HUSissa on varmistunut tänään 28.2.2020 toinen koronavirustartunta (COVID-19).

Tartunnan saanut on työikäinen suomalainen nainen. Tartunnan saanut henkilö palasi eilisen näytteenoton jälkeen kotiin. Hänet on ohjeistettu pysymään eristyksissä kotona. (Lähde: THL)

Keusoten alueella ei ole varmistunut vielä yhtään koronavirustartuntaa.

Tiedote 27.2.20
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu työikäisellä naisella laboratoriokokeella varmistettu koronavirustartunta 26.2.

Tartunta on saatu Milanosta Pohjois-Italiasta. Potilas on osastohoidossa Helsingin yliopistollisessa sairaalassa. Hän on hyväkuntoinen. Kyseessä on toinen Suomessa todettu uuden koronaviruksen aiheuttama sairastuminen.

Sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä ja lähikontaktien tavoittamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Kiinasta alkaneen uuden koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 –tartuntatautiepidemian odotetaan leviävän Euroopassa. Matkailuun liittyviä yksittäisiä tapauksia voi alkaa esiintymään Suomessakin enenevässä määrin. Terveydenhuollon yksiköt varautuvat tilanteen muuttumiseen ja toimenpiteillä pyritään estämään ja hidastamaan taudin leviämistä.

Uusi koronavirus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita, kuten kuumetta, yskää, hengenahdistusta ja lihassärkyä. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita. WHO:n mukaan tapauksista suuri osa on keski-ikäisiä tai iäkkäitä, lapsilla todetut tapaukset ovat harvinaisia.

Tällä hetkellä koronavirustartunnan mahdollisuutta tutkitaan, jos potilaalla on oireita ja hän on oleskellut 14 vrk sisällä ennen oireiden alkua epidemia-alueella, tai hänellä on ollut lähikontakti laboratoriovarmennettuun koronavirustapaukseen.

Epidemia-alueeksi on tällä hetkellä määritetty Manner-Kiina, sekä 25.2. tai sen jälkeen sairastuneiden osalta myös Iran, Etelä-Korea sekä Italiasta Veneton, Lombardian ja Piemonten ja Emilio-Romagnan alueet.

Ulkomaan matkoilta palaavat oireettomat henkilöt voivat palata kouluun tai työpaikalle normaalisti. Varmennetun tautitapauksen lähikontaktien seuranta, tutkiminen ja eristäminen toteutetaan terveydenhuollon viranomaisyhteistyönä.

Keusotessa seuraamme ja noudatamme THL:n ja HUS:n ajantasaisia ohjeita. Keusotessa on varauduttu uuden koronavirukseen sairastuneiden tunnistamiseen ja hoitoon ohjaamiseen.

Päivitetty 16.3.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN