Muistissa tapahtuu muutoksia läpi elämän. Suurin osa arjen unohteluista johtuu kehnosta keskittymisestä aiheeseen, eikä siis ole vakavaa. Elinikäinen oppiminen ja itsestä huolehtiminen vaikuttavat positiivisesti myös muistiin.
Toimivan muistin ja vireän aivotoiminnan kannalta on tärkeää pitää huolta aivoterveydestä. Tärkeitä tekijöitä ovat aivojen käyttäminen monipuolisesti kaikissa ikävaiheissa, aivojen suojaaminen vammoilta, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio ja liikunta sekä sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisy- ja hoito.
Muistipoliklinikalla annamme ohjausta ja neuvontaa muistisairauteen sairastuneelle sekä hänen omaiselleen. Muistihoitajamme työskentelee yhteistyössä muiden hoitotahojen kanssa. Muistihoitajan tehtävänä on neuvoa ja tukea muistisairauden eri vaiheissa. Muistihoitajan lisäksi geriatrisella poliklinikalla työskentelee geriatri ja mahdollisesti muistikoordinaattori.
Kaikissa muistia koskevissa epäilyissä (pois lukien kotihoito) ollaan yhteydessä omaan terveysasemaan, jossa käynnistetään tutkimukset ja ohjataan tarvittaessa geriatriselle poliklinikalle.
Ajanvaraus terveysasemille:
Keskitetty puhelinpalvelu ma-su klo 8-20 puh. 019 226 0505
Kotihoidossa lääkärit ja hoitajat tekevät tarvittavat tutkimukset.