Tukea toimeentuloon ja taloudenhallintaan

Toimeentulotuki

Perustoimeentulotuki myönnetään Kelassa. Ohjeet perustoimeentulotuen hakemiseen löytyvät Kelan sivuilta osoitteessa: https://www.kela.fi/toimeentulotuki.

Mikäli asiakas on hakenut toimeentulotukea Kelasta ja päätös on asiakkaan mielestä virheellinen, voi päätökseen hakea muutosta tekemällä oikaisuvaatimuksen Kelaan (https://www.kela.fi/toimeentulotuki-nain-haet-muutosta?inheritRedirect=true ).

 

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea, jos asiakkaalla on erityisiä menoja, jotka eivät kuulu Kelan maksaman perustoimeentulotuen piiriin. Tällöin hakemukseen tarvitaan kuitenkin Kelan päätös perustoimeentulotuesta.

Täydentävä toimeentulotuki on tarkoitettu erilaisista elämäntilanteista johtuviin menoihin, joihin ei voi saada perustoimeentulotukea Kelalta. Tällaisia ovat menot, jotka aiheutuvat asiakkaan tai hänen perheensä erityisistä tarpeista tai olosuhteista, ja jotka katsotaan tarpeellisiksi toimeentulon tai itsenäisen suoriutumisen turvaamiseksi.

Ehkäisevä toimeentulotuki on tarkoitettu sosiaalityön asiakkaille. Se perustuu sosiaalityönsuunnitelmaan, joka laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa edistämään omatoimista suoriutumista sekä arjen- ja elämänhallintaa.

Päivitetty 22.7.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 

 
Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694


Operaattorin (CGI) välittäjätunnus: 003703575029
Operaattori CGI Suomi Oy


Paperilaskut:
Keski-Uudenmaan sote ky
Ostolaskujen käsittely
PL 1, 05801 Hyvinkää


Laskujen liitteet lähetetään:
Keski-Uudenmaan sote ky
PL 46, 05801 Hyvinkää