Yhdessä ja rinnakkain - Keski-Uudenmaan sote ja alueen yrittäjät soteasioiden äärellä

  TIEDOTE 4-2016

 

 

 

 

Keski‐Uudenmaan kuntien sote‐alueyksikkö ja sote‐palveluita tuottavat yrittäjät kokoontuivat kesäkuun 21. päivä järjestetyssä Keski‐Uudenmaan sote vauhdissa – tule mukaan ‐seminaarissa. Seminaarissa avattiin keskustelu sote‐uudistuksesta alueen yrittäjien kanssa. Tilaisuudessa jaettiin tietoa ja näkemyksiä valtakunnallisesta sote‐valmistelutilanteesta sekä Keski‐Uudenmaan sote alueyksikkö ‐hankkeen etenemisestä sekä yrittäjien tilanteesta muuttuvassa sote‐toimintaympäristössä. Seminaari oli suunnattu Keski‐Uudellamaalla toimiville yrittäjille.

Valtakunnallista reformia ja Keski‐Uudenmaan sote‐alueyksikkö ‐hanketta esitteli Nurmijärven sosiaali‐ ja terveysjohtaja Erja Pentti. ‐ Keski‐Uudenmaan hankkeen sisältöä on poikkeuksellisesti suunniteltu palveluperusteisesti, ei organisaatiolähtöisesti, avaa Erja Pentti. ‐ Tällä pyrimme siihen, että palvelumme todella olisivat asiakaslähtöisiä, Pentti jatkaa. Hankkeen tavoitteena on turvata toimivat ja tarpeenmukaiset palvelut lähelle ihmistä. Palvelut tuotetaan matalan kynnyksen palveluina, joiden painopistealueena on ennaltaehkäisy. Yrittäjien näkökulmaa unohtamatta Erja Pentti tarkentaa kuulijoille, ‐ Haluamme kasvattaa alueen elinvoimaa yhdessä yritysten kanssa. Tavoitteenamme on hyödyntää koko alueen resursseja ja mahdollisuuksia yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Paikalliset yritykset ovat tulevaisuuden kumppaneita alueyksikön kanssa rinnakkain maakunnassa. Uudistuksessa rakennetaan palveluketjuja, joissa yksityisten toimijoiden osuus on huomioitu.

Suomen Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama toi esiin yrittäjien näkökulman soteasioihin. Puheenvuorossa pohdittiin muuttuvaa sote‐toimintaympäristöä ja sitä, miten muutoksiin tulisi pureutua. – Yrittäjien tulee varautua uudenlaiseen liiketoimintaan, Susanna Kallama kannustaa. Tuleva avoin toimintojen vertailu vaatii kustannuslaskentaa, tuotteistusta, konseptointia, palvelumuotoilua sekä hinnoittelua. – Nämä kannattaa olla tehty, kun sote tulee, hän jatkaa. Yhteistyöllä ja verkostoitumalla yrittäjät voivat vahvistaa omaa toimintaansa. Uusilla innovaatioilla ja digipalveluilla mahdollistetaan uusia palveluita asiakkaalle. Laajenevassa toimintakentässä yrittäjien tulee varautua myös markkinointiin ja viestintään. – Yrittäjät ovat tärkeä kumppani sote‐palveluiden tuottamisessa, on kunnan sekä maakunnan etu, että maakunnassa on mahdollisimman monta palvelutuottajaa, Kallama lopettaa.

-----------

Keski-Uudenmaan kuntien sote-hanke tekee suunnitelman siitä, miten alueen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuotetaan ja organisoidaan alueella. Hankkeessa ovat mukana KUUMA-kunnista Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Hanketta hallinnoi KUUMA-seutu liikelaitos. www.kuuma.fi

Lisätietoja:

Hankejohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797, pirjo.laitinen-parkkonen@hyvinkaa.fi

 

SEURAA MEITÄ SOMESSA

Keski-Uudenmaan sote

 @KU_sote, #KeskiUudemaansote

Keski-Uudenmaan sote

Päivitetty 14.5.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN