Varaa aika influenssarokotukseen 27.10. alkaen – suojaa itsesi ja lähipiirisi influenssalta!

Influenssarokotusten ajanvaraus käynnistyy Keusoten alueella 27.10. Influenssarokotuksia annetaan kaikilla terveysasemilla, muiden palvelujen yhteydessä sekä valittuina ajankohtina ilman ajanvarausta terveysasemien autokaistoilla. Voit varata ajan influenssarokotukseen sähköisesti tai puhelimitse. Suosittelemme influenssarokotteen ottamista kaikille kuntalaisille näin pandemia-aikana.

Riskiryhmiin kuuluvat ja heidän läheiset saavat maksuttoman rokotteen

Riskiryhmään influenssan kannalta kuuluvat kaikki yli 65-vuotiaat, alle 7-vuotiaat lapset, raskaana olevat sekä henkilöt, joilla itsellään tai lähipiirissä olevalla on yleistä terveydentilaa alentava pitkäaikaissairaus tai lääkitys. Tarkempi listaus riskiryhmiin kuuluvista löytyy THL:n nettisivuilta www.thl.fi. Riskiryhmille ja heidän läheisilleen influenssarokote on maksuton.

Ajanvaraus influenssarokotukseen

Mikäli kuulut influenssan kannalta riskiryhmään, saat influenssarokotuksen maksutta. Riskiryhmään kuuluvat voivat varata ajan suoraan rokotukseen 27.10. alkaen sähköisestä ajanvarauksestamme www.keski-uudenmaansote.fi/influenssarokotukset, Keusoten nettipalvelusta www.keski-uudenmaansote.fi/nettipalvelu tai puhelimitse influenssarokotusnumerosta p. 019 226 0665 (8 - 16).

Jos et kuulu riskiryhmään, influenssarokotus on sinulle maksullinen ja rokotteen saamiseksi tarvitset reseptin. Voit pyytää reseptiä 27.10. alkaen Keusoten nettipalvelusta www.keski-uudenmaansote.fi/nettipalvelu tai puhelimitse influenssarokotenumerostamme p. 019 226 0665. Kun olet saanut reseptin hae rokote apteekista ja säilytä sitä ohjeiden mukaisesti rokotukseen saakka. Rokotteen saamiseksi varaa aika rokotukseen tai tule rokotukseen terveysaseman autokaistalle (Mäntsälä, Nurmijärven, Tuusula). Autokaistoille järjestetään erilliset rokotuspäivät.

Autokaistarokotukset ilman ajanvarausta

Influenssarokotuksia annetaan valittuina ajankohtina ilman ajanvarausta Nurmijärven Kirkonkylän, Tuusulan Hyrylän ja Mäntsälän terveysasemien parkkialueille avattavilla rokotusautokaistoilla. Keusoten alueen kuntalaiset voivat käydä rokotuksessa vapaasti valitsemallaan rokotusautokaistalla kunnasta riippumatta.

Autokaistarokotukset annetaan asiakkaan olkavarteen auton ikkunasta. Rokotukseen tulevia pyydetään pukeutumaan siten, että olkavarsi on helposti paljastettavissa. Rokotukseen tulee ottaa mukaan Kela-kortti.

Rokotuspäivät terveysasemien rokotusautokaistoilla:
• 7.11. ja 14.11. klo 9–15 Nurmijärven Kirkonkylän terveysaseman autokaista
• 14.11. ja 21.11. klo 9–15 Hyrylän terveysaseman autokaista
• 14.11. ja 28.11. klo 9–15 Mäntsälän terveysaseman autokaista

Lasten ja raskaana olevien rokotukset perheineen varataan neuvolasta

Neuvoloissa rokotetaan 6 kuukauden - 6 vuoden ikäiset lapset sekä raskaana olevat ja heidän perheenjäsenet. Rokotus annetaan 6 - 23 kuukauden ikäisille vauvoille pistoksena reiteen, ja 2 - 6-vuotiaat lapset saavat ensisijaisesti nenäsumuterokotteen. Aikuiset saavat rokotteen olkavarteen. Neuvolassa annettavaan influenssarokotukseen voi varata ajan 27.10. alkaen sähköisesti www.keski-uudenmaansote.fi/neuvola tai puhelimitse numerosta 019 226 0128.

Muiden ryhmien rokotukset

Riskiryhmiin kuuluvat koululaiset ja opiskelijat saavat influenssarokotuksen koulu- ja opiskeluterveydenhuollon kautta. Oppilaitos tiedottaa tarkemmin rokotusten järjestämisestä.

Kotihoidon ja omaishoidon asiakkaat saavat influenssarokotuksen ikäihmisten palveluista, ja heihin ollaan yhteydessä rokotusaikojen sopimiseksi.

Ohjeet kaikille rokotuksiin tuleville

Rokotukseen tulee saapua terveenä ja maksimissaan 5 minuuttia ennen omaa rokotusaikaa, jotta vältetään terveysasemien odotustilojen ruuhkautuminen. Yli 12-vuotiaalla rokotettavalla tulee olla kasvomaski, ja kaikkien rokotuksiin tulevien tulee noudattaa turvavälejä terveysaseman odotustiloissa. Mukaan tulee ottaa Kela-kortti, mikä on hyvä pitää valmiiksi esillä. Rokotteeseen tulevan on lisäksi hyvä pukeutua siten, että olkavarsi on helposti paljastettavissa.

Pneumokokkirokotteen voi ottaa omakustanteisesti influenssarokotuksen yhteydessä

Influenssarokotusten yhteydessä on mahdollista rokottautua omakustanteisesti myös pneumokokkia vastaan. Pneumokokkirokotteen reseptiä voi tiedustella Keusoten nettipalvelusta www.keski-uudenmaansote.fi/nettipalvelu tai influenssarokotenumerosta p. 019 226 0665 27.10. alkaen.

Päivitetty 23.10.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN