Uusia koronatartuntoja itsenäisyyspäivänä seitsemän, palvelukodissa koronatartunta

Itsenäisyyspäivänä sunnuntaina uusia koronatartuntoja seitsemän. Tartunnat kunnittain: Järvenpäässä 3, Mäntsälässä 1 ja Nurmijärvellä 2. Tartuntojen kokonaismäärä 960. Tartunnat jatkotartuntoja perhepiiristä ja työpaikoilta.

Yksityisessä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukodissa Mäntsälässä on todettu koronatartunta. Palvelukodin kaikissa kontakteissa on noudatettu hyvää koronasuojausta ja käytäntöjä. Altistumisia ei ole todettu. Varotoimiksi työntekijät ja asukkaat testataan, ja palvelukodissa on vierailukielto 5.–17.12. Asianomaisia on tiedotettu asiasta.

Vierailuissa on noudatettava Keusoten ohjeita

Korona-aikana on ehdottaman tärkeää, että omaiset ja läheiset noudattava Keusoten koronaturvallisuusohjeita. Näin turvaamme sekä asukkaiden että henkilöstön turvallisuuden.

Vierailuista on aina sovittava henkilökuntamme kanssa. Osassa ykskiöistämme voi olla vierailukielto tai vierailuja on rajoitettu. Vierailijan tulee aina käyttää kasvomaskia. Maski tulee olla päällä yksikköön saavuttaessa. Lisäksi käsien pesu ja käsidesin käyttö yksikköön tultaessa ja sieltä poistuttaessa vähentää koronavirustartuntojen leviämistä.

Korona-oireet

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Toimi näin, jos epäilet altistuneesi

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Ajanvaraus näytteenottoon ja neuvonta

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099

Tietoa koronaviruksesta

Päivitetty 7.12.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN