Uudellamaalla kehitetään yhdessä hallitusti asiakkaiden valinnanvapautta

Uudenmaan 23 kuntaa, HUS ja Eteva perustivat ylikunnallisen palveluseteliverkoston. Verkosto kehittää entistä asiakaslähtöisempiä palveluseteleitä ja henkilökohtaista budjettia. Uudella verkostotyöllä halutaan poistaa esteet palvelusetelien käytön tieltä ja laajentaa hallitusti asiakkaiden valinnanmahdollisuuksia jo nykyisen lainsäädännön aikana.

Uudellamaan kunnat ja HUS ovat tarjonneet palveluseteleitä yksittäisissä palveluissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Esimerkiksi Helsingissä palveluseteli on tällä hetkellä käytössä noin 20 sosiaali- ja terveyspalvelussa. Setelien käyttö on kuitenkin ollut vielä melko vähäistä palvelujen kokonaismääriin nähden. Asiakkaille tehdyn kyselyn mukaan he eivät tiedä palvelusetelin mahdollisuudesta tai kokevat sen hankalaksi käyttää.

Uudella verkostotyöllä halutaan poistaa esteet palvelusetelien käytön tieltä ja laajentaa hallitusti asiakkaiden valinnanmahdollisuuksia jo nykyisen lainsäädännön aikana, joka antaa siihen hyvät mahdollisuudet.

"Ajatus Uudenmaan yhteisestä palveluseteliverkosta syntyi viime vuonna, kun valmistelimme yhdessä valinnanvapauspilottien hankehakemusta sosiaali- ja terveysministeriölle", Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän johtaja, verkoston puheenjohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen kuvaa verkoston perustamista.

Uudenlaista yhteistyötä Verkosto toteuttaa uudenlaista yhteistyömallia ja saa aikaan konkreettisia tuloksia.

"Tämä on historiallista, koska Uudellamaalla ei ole aikaisemmin tehty yhteistyötä sosiaali- ja terveyspalveluissa näin laaja-alaisesti, iloitsee Laitinen-Parkkonen.

"Verkoston tavoitteena on yhtenäistää toimintaa, luoda yhteisiä työkaluja ja palvelusetelituotteita. Haluamme myös parantaa asiakkaiden neuvontaa, ohjausta ja viestintää palveluseteleistä", Laitinen-Parkkonen jatkaa.

Jos kansallinen sote-lainsäädäntö etenee, verkoston työtä voidaan suoraan hyödyntää tulevissa valinnanvapauden malleissa. Palveluseteliverkosto tekee tiivistä yhteistyötä Uudenmaan maakuntaa valmistelevan Uusimaa2019-hankkeen kanssa.

 

Päivitetty 14.5.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN