Turvallisesti röntgen- ja laboratoriotutkimuksiin myös epidemia-aikana

Röntgen- ja muihin kuvantamistutkimuksiin sekä laboratoriotutkimuksiin on tärkeää hakeutua myös koronavirusepidemian aikaan, jotta hoitoosi liittyvät tutkimukset voidaan tehdä hoitavan lääkärisi ohjeiden mukaisesti. Muistathan noudattaa ohjeitamme.

Toimipisteissämme pyydämme sinua käyttämään kasvomaskia. Myös henkilökuntamme suojautuu potilastyössä.

Röntgenit

Jos sinulla on ylähengitystieoireita tai vahvistettu koronavirustartunta, et voi tulla kaikkiin toimipisteisiimme.

Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi myöskään tulla normaalisti röntgeniin. Näissä tilanteissa voit asioida infektiokeskusten röntgeneissä. Osassa toimipaikoistamme on myös varattu erikseen iltapäivisin aikaa ylähengitystieoireisten potilaiden kuvauksiin.

Tulethan aina röntgeniin vasta hieman ennen varattua aikaasi ja mieluiten yksin ilman saattajaa, jos mahdollista. Näin vältämme odotustilojen ruuhkautumista.

Osaan tutkimuksista voit varata ajan tai siirtää aikaasi verkossa. Tietoa ajanvarauksesta löydät verkkosivuiltamme (ajanvaraus.hus.fi) . Mikäli sinulla on ylähengitystieoireita tai olet karanteenissa, tutkimusaikaa on syytä siirtää, mikäli se on hoitosi kannalta mahdollista. Muistathan perua aikasi, jos et ole tulossa tutkimukseen.

Perusröntgentutkimuksiin, kuten keuhkojen ja luuston röntgentutkimuksiin, voit tulla ilman ajanvarausta. Tarkista oikea kuvauspaikka sinua hoitavasta yksiköstä tai internetistä.

Toimipisteiden ajantasaiset tiedot ja poikkeavat aukioloajat löydät internetistä: www.hus.fi/hae-rontgenia.

Laboratoriot

Laboratorioon ei saa tulla, jos olet menossa koronavirustestiin tai jos odotat koronavirustestin tulosta. Myöskään karanteeniaikana et voi asioida näytteenottopisteissämme.

Tarvittaessa ota yhteyttä oman Keusoten terveyspalveluihin infektioterveysaseman laboratorioissa asioimiseen liittyen.

Koronavirustilanteen vuoksi suosittelemme ajanvarausta laboratorioon 8.12.2020 alkaen. Ajan voi varata verkosta www.huslab.fi/ajanvaraus. HUSLABin ajanvaraus ja neuvonta palvelee puhelimitse numerossa 09 471 86800 ma-pe klo 7.30-15.30. Tarvittaessa palvelemme myös vuoronumerolla.

Tulethan laboratorioon vasta hieman ennen varattua aikaasi ja mieluiten yksin ilman saattajaa, jos mahdollista. Näin vältämme odotustilojen ruuhkautumista.
Osa toimipisteistämme on suljettu ja aukioloajoissa voi olla muutoksia. Tarkista ajantasaiset tiedot: www.huslab.fi

Päivitetty 9.12.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN