Torstaina seitsemän uutta koronavirustartuntaa, mahdollisia altistumisia Tuusulassa

Torstain 14.1. aikana Keusoten alueella todettiin seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat kunnittain: Hyvinkää yksi, Nurmijärvi kolme ja Tuusula kolme. Tartuntalähteinä ulkomaanmatka, tuttavapiiri, valtaosaa ei voida jäljittää. Koronatartuntoja yhteensä keväästä laskettuna 1263. Yhteensä Keusoten toimesta asetettu karanteeniin tänä vuonna 271 henkilöä, joista 199 Keusoten alueen asukkaita.

Tuusulassa mahdollisia koronavirusaltistumisia

Tuusulan Kuntokeskus Liikun asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle. Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua 11.1.21 klo 16.30–18.00 välisenä aikana.  

Suosittelemme, että kyseisenä aikana kuntokeskuksessa asioineet henkilöt seuraavat aktiivisesti terveydentilaansa. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronarajoituksia ja suosituksia jatketaan

Suomessa vuoden -21 alussa leviävä muuntovirus on uusi merkittävä uhka myös Keusoten alueen asukkaille. Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Asia on havaittu tartuntaketjujen selvityksessä. Virus on levinnyt useisiin maihin, ja Keusoten alueelle muuntoviruksen leviämistä lisäävät mm. työmatkaliikenne ulkomaille. Suomessa muuntoviruksen aiheuttamat koronatartunnat ovat lähteneet nousuun.

Koronarokotteista ei ole vielä tällä hetkellä riittävää suojaa väestölle, koska rokotteita on saatu maahan erittäin rajallinen määrä.

5.1.21 koronasuositukset ja rajoitukset säilyvät ennallaan 31.1.21 asti muilta osin paitsi,

  • Keusote suosittelee, että penkkarit ja vanhojen tanssit siirretään myöhemmälle keväälle.

Mikäli pääkaupunkiseudulla tehdään lähiaikoina merkittäviä muutoksia suosituksiin, päivitämme suosituksemme pääpiirteittäin pääkaupunkiseudun suosituksia vastaavaksi.  

Yleisohjeet koronatilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

 

Tietoa koronaviruksesta:

 

Päivitetty 14.1.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN