Tiistaina Keusoten alueella 33 uutta koronavirustartuntaa, runsaasti joukkoaltistumisia

Tiistaina Keusoten alueella todettiin 33 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat kunnittain: Hyvinkää 2, Mäntsälä 4, Järvenpää 16, Nurmijärvi 3, Pornainen 2 ja Tuusula 6. Tartunnanlähteet: Rykmentinpuiston työmaa, päiväkoti, lähipiiri, ulkomaanmatka, osan jäljitys on kesken. Tartunnan saaneista 8 henkilöä oli valmiiksi karanteenissa. Koronatartuntoja keväästä laskettuna yhteensä 1618. Keusoten alueella karanteeniin asetettuja yhteensä tänä vuonna 2103 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita), ja tällä hetkellä karanteenissa 1375 Keusoten asukasta. 

Runsaasti joukkoaltistumisia koronavirukselle kunnissa

Järvenpäässä Setlementti Louhelan erityistä tukea tarvitsevien lasten kerhossa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Kerhossa on ollut koronapositiiviseksi epäilty henkilö 3.-4.2. Mahdollisesti altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 30 henkilöä.

Järvenpään Yhteiskoululla Juholan rakennuksessa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Koululla on ollut koronapositiiviseksi epäilty henkilö 3.-4.2. Mahdollisesti altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 10 henkilöä.

Mäntsälän Ehnroosin koulussa on vahva joukkoaltistumisepäily koronavirukselle. Koululla on ollut koronapositiiviseksi epäilty henkilö 9.2. Mahdollisesti altistuneet henkilöt asetetaan varotoimiksi kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 10 henkilöä.

Hyvinkäällä Martin koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen. Koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 5.2. Altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koululta Wilman kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan vajaa 40 henkilöä.

Tuusulan Hyrylän Rykmentinpuiston Jatke Uusimaan työmaalla on todettu koronavirustartuntarypäs. Työmaalla työskenteleville annettiin 4.2. Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin toimesta kehote hakeutua koronatestiin, vaikka oireita ei olisi. 8.2. koronatartuntoja on todettu jo 20 työntekijällä. Tartunnan saaneet on määrätty kotieristykseen ja altistuneet tunnetut lähikontaktit kotikaranteeniin. Tartuntaketjujen katkaisemiseksi Jatke Uusimaa on Keusoten suosituksesta päättänyt sulkea työmaan 9.2.-15.2.2021.

Järvenpäässä Cooperin päiväkodissa on tapahtunut jatkotartunta koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 4.2. Altistuneita lapsia ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin ja altistuneeseen henkilökuntaan. Koska Keusoten tartunnanjäljitys on tällä hetkellä pahoin ruuhkautunut, yhteydenotot lasten vanhempiin voi kestää tavanomaista pidempään. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Altistuneita on yhteensä reilu 20 henkilöä.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

 

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

 

 

 

Päivitetty 19.3.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN