Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki annetaan Keusoten kotisairaalatoiminnan pioneerille Helena Nikkanen-Ilvesmäelle

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on päättänyt antaa ansioituneille Suomen kansalaisille kunniamerkit itsenäisyyspäivänä 6.12.2020. Yksi kunniamerkin saajista on Keusoten ylilääkäri Helena Nikkanen-Ilvesmäki, jolle myönnetään Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki. Nikkanen-Ilvesmäki on toiminut kotisairaalatoiminnan käynnistäjänä ja kehittäjänä ensin Järvenpään kaupungin ja sittemmin Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän palveluksessa 17 vuoden ajan. Nikkanen-Ilvesmäen työ kotisairaalassa on luonut pohjan koko alueen kotisairaalatoiminnalle. Hänen johtamansa kotisairaala on toiminut myös alueellisena ja valtakunnallisena esimerkkinä ensiluokkaisesta kotisaattohoitotoiminnasta.

Järvenpään kotisairaala aloitti Nikkanen-Ilvesmäen johdolla toimintansa v. 2003, jolloin kotisairaalatoiminta oli valtakunnallisestikin katsottuna uusi toimintamalli. Kotisairaalatoiminnan käynnistyminen mahdollisti palliatiivisen eli oireenmukaisen hoidon toteutuksen potilaan omassa kodissa. Potilaiden tyytyväisyys kotisairaalahoitoon on toiminnan alusta lähtien ollut erittäin hyvää. Kotisairaalatoiminta laajeni vuosien aikana myös akuuttien sairauksien hoitoon ja polikliiniseen vastaanottoon.

Järvenpään kotisairaala toimi vuoteen 2019 saakka, jolloin toiminta jatkui Keusoten kotisairaalana. Nikkanen-Ilvesmäki on kotisairaalatoiminnan pioneeri, jolla on ammattitaitonsa lisäksi kutsumus ja halu auttaa etenevää parantumatonta sairautta sairastavia potilaita. Hän on saavuttanut palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyden jo koulutusohjelman alkuvuosina Suomessa.

Kotisairaalassa hän on osaltaan mahdollistanut satojen potilaiden hyvän oireenmukaisen hoidon ja saattohoidon kotona tai osastolla. Moniammatillinen näkökulma ja tiivis yhteistyö sairaanhoitajien kanssa on hänelle ominaista. Hän on toiminut yleislääketieteen ja palliatiivisen erityispätevyyden kouluttajalääkärinä ja osallistunut näin kymmenien lääkärikollegoiden kouluttamiseen.

Lähes 36 vuoden työura perusterveydenhuollossa saman työnantajan palveluksessa päättyi tänä kesänä Nikkanen-llvesmäen jäädessä vanhuuseläkkeelle. Haluamme Keusoten puolesta lämpimästi kiittää Nikkanen-Ilvesmäen uraauurtavaa työtä alueellisen kotisairaalatoiminnan parissa ja toivottaa hänelle onnellisia ja hyvin ansaittuja eläkepäiviä!

Päivitetty 3.12.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN