Sunnuntaina viisi uutta koronavirustartuntaa - koronarokotukset sujuneet hyvin

Sunnuntaina Keusoten alueella todettiin viisi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat kunnittain; Nurmijärvi kolme ja Tuusula kaksi. Tartuntojen lähteet lähipiiri, työpaikka, ulkomaanmatka, ei jäljitettävissä. Tartuntojen kokonaismäärä 1273. Tällä hetkellä karanteeniin asetettuna 201 Keusoten alueen asukasta.

Koronarokotukset sujuneet hyvin

Viikolla 2 käynnistyi sote-työntekijöiden koronavirusrokotukset. Ensimmäisenä rokotettiin sote-henkilökunnasta koronapotilaita hoitavat työntekijät, sairaankuljetuksen henkilöstö ja koronanäytteenottajat. Loppuviikosta päästiin aloittamaan myös ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja työntekijöiden rokotukset. Rokotuksia annettiin viikon aikana noin 800.

Rokotusten laajamittaista käynnistämistä hidastaa rokotteiden saatavuus. Rokotteita ei ole vielä saatu Suomeen riittävästi. Käynnistämme kuitenkin, mahdollisimman pian 80 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ikäihmisten ja samassa taloudessa asuvien omaishoitajien rokotukset. Kun rokotteita saadaan lisää, aloitetaan muiden riskiryhmien ja väestön laajempi rokottaminen.

Rokotusten ajanvarausta varten tullaan avaamaan sekä puhelinpalvelu että sähköinen asiointipalvelu. Mikäli omainen haluaa hoitaa ikääntyneen ajanvarauksen sähköisesti, on hyvä tehdä puolesta asiointi -sopimus jo ennakkoon. Ajanvaraus ei ole vielä avoinna.

Kun rokotukset käynnistyvät laajamittaisesti, rokotuspisteitä avataan joka kuntaan. Rokotusjärjestelyistä tiedotetaan paikallislehdissä, verkkosivuillamme, toimipisteissämme ja sosiaalisen median kanavissa.

Rokotussuunnitelman ja rokotusten käynnistymisestä tarkemmin sivuillamme osoitteessa www.keski-uudenmaansote.fi/koronarokotukset.

Yleisohjeet koronatilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

 

Tietoa koronaviruksesta:

Päivitetty 17.1.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN