Perjantaina 10 uutta koronavirustartuntaa, Tuusulassa joukkoaltistuminen ja mahdollisia altistumisia koronalle

Perjantaina 22.1. Keusoten alueella todettiin 10 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat kunnittain: Järvenpää kaksi ja Tuusula kahdeksan. Tartuntalähteet: perhepiiri ja muu lähipiiri, osaa ei voida jäljittää. Koronatartunnat  yhteensä 1315. Keusoten alueella karanteeniin asetettu tänä vuonna 407 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita) ja tällä hetkellä karanteenissa 224 Keusoten asukasta. Koronarokotteita on annettu viikkojen 2 ja 3 aikana 2289 rokotetta.

Tuusulassa joukkoaltistumisia ja mahdollisia altistumisia koronalle

Tuusulan Roinilan päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 19.-20.1. Altistuneita ja mahdollisesti altistuneita lapsia ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin ja altistuneeseen henkilökuntaan. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Altistuneita on yhteensä noin 40 henkilöä.  

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 %. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia. Kaikki päiväkodissa olleet työntekijät ja lapset testataan. Testeihin ohjataan yhteensä yli 100 henkilöä.

Tuusulassa Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen eläinlääkärin vastaanotolla asioineet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle.  Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua 19.-21.1. välisenä aikana.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 %. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä.

Suosittelemme, että kyseisenä aikana vastaanotolla asioineet henkilöt varaavat ajan koronavirustestiin, osoitteesta koronabotti.hus.fi., vaikka koronaoireita ei olisi. Lisäksi suosittelemme seuraamaan terveydentilaa seuraavan 14 vuorokauden aikana, ja hakeutumaan uuteen testiin, mikäli ilmenee lieviäkin oireita. Mikäli ilmenee koronaoireita, jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Yleisohjeet väestölle koronatilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

 

Tietoa koronaviruksesta:

 

23.1.21: Tiedotteeseen tarkennettu päiväkodin koronatartunnan altistumispäiviä.

 

  Päivitetty 23.1.2021 Tulosta

   
   


  Sandelininkatu 1, PL 46
  05800 Hyvinkää
  kirjaamo@keusote.fi
  Vaihde p. 019 711 0000,
  ma-pe klo 8-16

  Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

   
  Laskutus:

  Verkko-osoite ja tunnus:
  OVT tunnus: 003728449694

  Operaattorin Telia/CGI tunnus:
  003703575029


  Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
  Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
  003728449694
  PL 299
  02066 DOCUSCAN