Muutosvalmennuksella kohti sote-uudistusta

Valtakunnallinen maakunta- ja sote-uudistus astuu voimaan 1.1.2019. Keski-Uudenmaan kunnat ovat valmistautuneet sote-uudistukseen jo hyvissä ajoin ja kartoittaneet erilaisia vaihtoehtoja alueellisen sote-yhteistyön syventämiseksi ja Keski-Uudenmaan sote-palvelujen järjestämiseksi. Keski-Uudenmaan alueellisen sote-mallin toteuttamisessa ovat mukana Tuusula, Nurmijärvi, Mäntsälä, Järvenpää, Hyvinkää ja Pornainen.  Keski-Uudellamaalla sote-palvelujen järjestämisvastuuta ollaan siirtämässä yhteiseen järjestämiskuntayhtymään. Tavoitteena on, että kuntayhtymä aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa, mikäli kunnat päättävät asiasta toukokuun valtuustoissaan.

Sote-uudistus on jo sinällänsä merkittävä muutos sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstölle, mutta lisähöysteen asiaan tuo Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu, joka alkaa toukokuussa lääkäri- ja hoitajavastaanottojen osalta.

Miten sote-palvelut tuotetaan jatkossa ja mitä vaikutuksia sillä on johtamiseen ja henkilöstöön? Mikä muuttuu ja mikä pysyy ennallaan? Miten muutosta viedään onnistuneesti eteenpäin? Niin johdolta kuin henkilöstöltäkin odotetaan uusien toimintatapojen ja käytänteiden omaksumista. Keski-Uudenmaan kunnat valmistautuvat tuleviin muutoksiin mm. kehittämällä johtamisen käytäntöjä, jakamalla kokemuksia sekä järjestämällä sote-muutosvalmennusta esimiehille ja henkilöstölle.

Muutosvalmennusta sote-henkilöstölle

– Sote-henkilöstölle tarkoitettu muutosvalmennus ja -tuki sisältää neljä eri osa-aluetta. Näitä ovat ylikunnalliset ja kuntakohtaiset infot henkilöstölle ja esimiehille, muutosvalmennus eri ammattiryhmille tai työyhteisöille ja yksilön muutostuki, silloin kun muutos konkretisoituu koskemaan yksittäistä työntekijää, sekä yhteistoiminta ylikunnallisesti ja kuntakohtaisesti. Muutosvalmennus koostuu erillisistä moduuleista, joista voidaan valmennuskohtaisesti räätälöidä kullekin kohderyhmälle paras mahdollinen tuki muutoksen toteutumiseen. Ensimmäinen alueellinen muutosvalmennus järjestetään vastaanottojen esimiehille 16.5. ja 30.5. Järvenpäässä, kertoo sote-henkilöstöryhmän puheenjohtajana toimiva Järvenpään kaupungin henkilöstöjohtaja Päivi Autere.

Autere korostaa, että avoin ja oikea-aikainen viestintä on koko sote-hankkeen onnistumiselle välttämätöntä. Henkilöstöinfoja pyritään pitämään kunnissa saman aikataulun mukaisesti ja saman sisältöisinä.  Lisäksi kaikkien kuntien ja Hyvinkään sairaanhoitoalueen henkilöstöjärjestöjen edustajille järjestetään säännöllisin väliajoin ylikunnallisia yhteistoimintainfoja, joissa käydään läpi Keski-Uudenmaan sote-hankkeen etenemistä ja kuullaan henkilöstöjärjestöjen näkemyksiä hankkeeseen.

Päivitetty 14.5.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN