Muutoksia Keusoten palveluissa koronatilanteen vuoksi

Koronavirustilanteeseen varautumisen vuoksi yksiköidemme toiminnassa tapahtuu palvelumuutoksia. Päivitämme tälle sivulle tietoa muutoksista. Keusoten ajankohtaiset koronavirustiedotteet, toimintaohjeita ja neuvontaa löydät täältä.

Terveyspalvelut ja sairaanhoito

Keusoten alueen koronapotilaiden hoito keskitetään Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTiin

Keusoten alueen koronaepäilyjen ja –potilaiden palveluita keskitetään huhtikuun aikana Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTiin. Koronaepäilyihin lasketaan kaikki hengitystieinfektio- ja vatsaoireiset potilaat. Koronapotilaiden hoidon keskittämisellä on vaikutuksia moniin Keusoten tarjoamiin palveluihin. Lue lisää tästä

Keusoten hengitystieinfektio- ja vatsaoireisten potilaiden hoito aloitetaan jatkossa aina koronahoitopuhelimessa

Keusoten alueella hengitystieinfektio- ja vatsaoireisten hoito alkaa jatkossa aina soitosta koronahoitopuhelimeen, jossa hoitajat ja lääkärit vastaavat potilaiden puheluihin ja aloittavat hoidon välittömästi. On erittäin tärkeää, että koronaa epäiltäessä ei hakeuduta itse terveysasemalle tartuntavaaran vuoksi.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oirearvion Nettipalvelussamme. Jos tartuntaa on syytä epäillä, ammattilainen on yhteydessä potilaaseen oireiden perusteella.

Koronahoitopuhelimesta vastaavien lääkärien ja hoitajien määriä on nostettu, jotta kaikkien Keusoten alueen koronaepäiltyjen hoito voidaan puhelimitse aloittaa. Potilaan soittaessa koronahoitopuhelimeen, hänen hoitansa aloitetaan välittömästi ja tarvittaessa hänelle varataan aika läsnävastaanotolle.

Koronahoitopuhelimen numero on 019 226 0099, ja se on avoinna joka päivä klo 8-20. Muina aikoina hengitystieinfektio- ja vatsaoireiset potilaat voivat soittaa Päivystysapuun 116117.

Kuntoutuspalveluita mahdollista saada myös etänä  

Kuntoutuspalveluita on edelleen saatavilla Keusoten alueen kuntalaisille koronatilanteesta huolimatta. Kuntoutus voi toteutua vastaanotoilla, kotona tai etävastaanottona. Noudatamme poikkeusolojen valtakunnallisia suosituksia ja pyydämme asiakkaitamme tulemaan kuntoutukseen ainoastaan ollessaan terveenä ja huomioimaan hygieniasuositukset. Mikäli kuntoutuspalveluihin tulee poikkeusolojen aikana muutoksia, olemme asiakkaisiin yhteydessä.  

Pyrimme lisäämään etäkuntoutuspalveluiden käyttöä, ja toivoisimme, että asiakkaat lähtisivät niitä nykyistä rohkeammin kokeilemaanEtäkuntoutuspalveluita on saatavilla kaikille kuntoutuspalveluiden asiakkaille, joilla on internetin käyttömahdollisuus, tietokone, tabletti tai puhelin ja laitteesta löytyy video- ja äänitoimintojen käyttömahdollisuus. Käytössämme on etäyhteyden ottoon VideoVisit-sovellus, mikä täyttää tietosuojalain mukaiset vaatimukset ja on asiakkaalle turvallinen ja helppo käyttää. Etäkuntoutus on rinnastettavissa vastaanotolla tapahtuvaan kuntoutukseen, josta peritään normaali asiakasmaksu 11,40€ 18 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. 

Hyvinkään terveysaseman asiakaspalvelupiste on suljettu 3.4. alkaen toistaiseksi koronatilanteen vuoksi

Hyvinkään terveysaseman asiakaspalvelupiste suljetaan toistaiseksi Koronatilanteen vuoksi. Terveysaseman puhelinpalvelu palvelee kuitenkin edelleen numerossa 019 459 3939 arkipäivisin klo 8-16.

Mikäli sinulla on hengitystieinfektio-oireita ja et pärjää enää kotihoito-ohjein, soita koronahoitopuhelimeen 019 226 0099. Puhelin on avoinna joka päivä klo 8 – 20. Koronaepäilyssä voit ottaa yhteyttä myös Nettipalvelumme kautta ja tehdä sähköisen oirearvion. Verkkosivuiltamme www.keusote.fi/koronavirus löytyy lisäksi tietoa ja ohjeita miten toimia koronaepäilyssä.

Pornaisten laboratorio suljetaan 6.4. alkaen koronatilanteen takia 

Pornaisten laboratorio on kiinni 6. - 30.4.2020. HUSLAB joutuu valitettavasti peruuttamaan kaikki laboratorioon aiemmin varatut ajat. Pahoittelemme muutoksesta aiheutuvaa haittaa.  

Lähin avoinna oleva laboratorio on: Mäntsälän terveysaseman laboratorio, Kivistöntie 14, ma-to klo 7.00-14.30 ja pe klo 7.00-13.00.  

Muut avoinna olevat laboratoriot löydät internetistä: www.huslab.fi 

HUSLABin ajanvaraus ja neuvonta: 09 471 86800 (ma–pe klo 7.30–15.30) 

Koronapotilaiden kasvavaan hoidontarpeeseen varaudutaan
palveluita keskittämällä

Keusotessa ryhdytään keskittämään terveysasemapalveluita, jotta koronapotilaiden lisääntyvään hoidontarpeeseen pystytään vastaamaan. Keskittäminen on väliaikaista ja voimassa toistaiseksi. Tästä johtuen pienten terveysasemien hoitajan ja lääkärin vastaanottotoiminta ja suun terveydenhuolto siirretään suuremmille terveysasemille huhtikuun aikana. Lue lisää tiedotteestamme! 

Suomen Ajokykyarvioinnit tiedottaa: Toimintamme on keskeytetty toistaiseksi 

Suomen Ajokykyarvioinnit on keskeyttänyt terveysperusteisten ajokykyarviointien suorittamisen 16.3.2020 alkaen toistaiseksi. 

Korona-virustilanteen asettamissa poikkeusolosuhteissa tutkimuksia ei voida suorittaa. Työskentelymme tapahtuu autoissa suljetussa tilassa, emmekä näin voi taata hallituksen antamissa ohjeissa vaadittua turvaväliä ja muita turvaohjeita. Kaikki toimintamme perustuu vastuullisuuteen ja keskeyttämällä toiminnan tarvittavaksi ajaksi pyrimme osaltamme välttämään koronaviruksen leviämisen. 

Toiminnan keskeytys on voimassa toistaiseksi, kunnes poikkeusoloihin tulee helpotuksia. Seuraamme Suomen hallituksen päätöksiä ja toimimme vastuullisesti sen antamien ohjeiden mukaan. Ilmoitamme yhteistyökumppaneillemme ja asiakkaillemme heti, kun toiminnan uudelleen käynnistyminen on taas mahdollista 

Terveydenhuollon toimijoille toivotamme voimia taistelussanne virusta vastaan ja kaikille asiakkaillemme hyvää vointia ja terveyttä! 

Spirometriatoiminta HUSLABissa epidemia-aikana 

HUSLABissa tehdään epidemiatilanteessa vain kiireellisiä spirometriatutkimuksia. Spirometria-aikoja ei voi sen takia toistaiseksi varata internetistä. 

HUSLAB palvelee pääosin ajanvarauksilla 30.3.2020 alkaen

HUSLAB siirtyy maanantaista 30.3.2020 alkaen palvelemaan pääosin ajanvarauksilla. Muutoksella tasataan asiakasvirtaa, vältetään odotustilojen ruuhkautumista ja vähennetään asiakkaiden sairastumisaltistusta koronaepidemian aikana.
Ajanvarauksiin siirrytään kaikissa niissä näytteenottopisteissä, joissa ajanvaraus on mahdollista. Ajan voi varata internetistä osoitteesta www.huslab.fi/ajanvaraus .

HUSLABin ajanvaraus- ja neuvontanumero palvelee numerossa 09 471 86800 ma–pe klo 7.30–15.30.
Vuoronumerolla palvellaan edelleen päivystyspotilaat ja kotona otettuja näytteitä palauttavat asiakkaat.
HUSLAB on sulkenut osan toimipisteistään valtakunnallisen koronatilanteen vuoksi. Myös aukioloaikojen muutokset ovat mahdollisia. Ajantasaiset tiedot aukioloajoista voi tarkistaa internetistä osoitteesta www.huslab.fi.

Suun terveydenhuollon palveluissa rajoituksia

Suun terveydenhuollossa rajoitamme uusien kiireettömien hammashoitojen aloitusta. Uusia tarkastusaikoja ei anneta ja jo varatut tarkastusajat siirrämme eteenpäin. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien keskeneräisen hammashoidon kiireellisyys arvioidaan. Olemme yhteydessä kaikkiin edellä mainittuihin asiakkaisiin.

Keskeneräinen välttämätön hammashoito jatkuu hammaslääkärin arvion mukaisesti.
Terveiden asiakkaiden kiireellinen hammashoito toteutetaan Keusoten hammashoitoloissa. Korona virukseen sairastuneiden ja altistuneiden kiireellinen hammashoito toteutetaan HUS:ssa, jonne ohjaus tapahtuu Keusoten hammashoidon hammaslääkäriarvion kautta.

Hoitaja ja lääkärivastaanotot hoidetaan pääosin etänä

Toteutamme lääkärin ja hoitajan vastaanottokäynnit toistaiseksi pääosin etäpalveluna. Toivomme, että kuntalaiset eivät peru varattuja lääkärin tai hoitajan aikojaan. Lääkäri tai hoitaja ottaa asiakkaaseen yhteyttä puhelimitse tai tekstiviestillä viimeistään varattua aikaa edeltävänä arkipäivänä.

Kuntoutuspalveluiden ryhmätoiminta

Keusoten kuntoutuspalveluiden ryhmätoiminnat käynnistyvät fysioterapiassa elo-syyskuussa. Nurmijärvellä on käynnistetty 3.8. kuljetukset Kiljavan Sairaalan osapäiväkuntoutukseen. Tarvittaessa asiakkaille järjestetään yksilökuntoutusta, johon liittyen he voivat olla yhteydessä fysioterapian, toimintaterapian tai puheterapian ajanvaraukseen.

Aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelut

Aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityön palvelut tuotetaan lähipalvelujen lisäksi myös etäyhteyksien avulla (puhelin, Video Visit). Löydät aikuissosiaalityön työntekijöiden yhteystiedot täältä. Uudet asiakkaat ottavat yhteyttä Työikäisten asiakasohjaukseen p. 019 226 0402, ma-to 8-15, pe 8-13. Lue lisää asiakasohjauksesta.

Toimeentulo-ongelmissa tutustu ensisijaisesti Kelan ohjeisiin perustoimeentulotuen hakemiseksi https://www.kela.fi/toimeentulotuki. Lisäksi kuntayhtymästä voi hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea, jos sinulla on erityisiä menoja, jotka eivät kuulu Kelan maksaman perustoimeentulotuen piiriin. Jotta voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, sinulla on ensin oltava Kelan päätös perustoimeentulotuesta. Tutustu täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemisen ohjeisiin ja sähköisen hakemuksen jättämiseen.

Mielenterveys ja päihdepalvelut

Järvenpäässä Akuutti ja Matala suljettu toistaiseksi. Neuvontapuhelin 040 315 2646 on auki ma-pe klo 8-13. Ajanvarausvastaanottotoiminta tehdään puhelimitse etänä. Korvaushoito ja muu lääkehoito toteutetaan suunnitellusti.

Mäntsälän ajanvaraus- ja neuvontapuhelin 040 314 5873 on auki ma-pe klo 12-13. Ajanvarausvastaanottotoiminta tehdään puhelimitse etänä. Korvaushoito ja muu lääkehoito toteutetaan suunnitellusti.

Nurmijärvellä Matala on suljettu toistaiseksi. Psykiatrisen sairaanhoitajan ajanvaraus- ja neuvontapuhelin 040 317 3272 on auki ma-pe klo 13-14. Päihdetyöntekijän ajanvaraus- ja neuvontapuhelin 040 317 3271 on auki ma, ke, pe klo 13-14. Ajanvarausvastaanottotoiminta tehdään puhelimitse etänä. Korvaushoito ja muu lääkehoito toteutetaan suunnitellusti.

Hyvinkäällä Matala palvelee toistaiseksi ainoastaan takaisinsoittona 040-5931176, olemassa olevat asiakkuudet hoidetaan niin ikään puhelinvastaanottoina. Poikkeuksena korvaushoitolaiset, jotka voivat hakea lääkkeensä sovittuina aikoina. Toisena poikkeuksena kiireellistä alkoholiavokatkoa tarvitsevat, joita palvellaan klo 8.15-9.15.

Tuusulassa sairaanhoitajien henkilökohtaiset puhelinajat ovat edelleen käytössä. Korvaushoitolääkejako toteutetaan entiseen tapaan. Olemassa olevat asiakkuudet hoidetaan puhelinvastaanottoina.

Sosiaalinen kuntoutus

Kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluita järjestetään koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset huomioiden lähi- ja etäpalveluina. Lisätietoja sosiaalisen kuntoutuksen palveluista saat täältä

Järvenpäässä Winssi on kiinni kesän ajan. Tämän jälkeen asiasta tiedotetaan asiakkaita uudelleen. Syksyn osalta toiminta on vielä avoin. Yhteydenotot tarvittaessa Tarja Eskeliseen puh. 050 497 0589.

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Äitiys- ja lastenneuvoloissa tarjoamme tavallisten vastaanottojoen lisäksi edelleen myös etävastaanottoja puhelin- tai videoyhteydellä. Arvioidaan yhdessä, olisiko normaali neuvolakäynti vai etävastaanotto perheellenne sopiva tapa asioida neuvolassa.

Perhevalmennuksia ja muita ryhmiä järjestetään syksyllä sekä läsnäololla, että etänä. Etäperhevalmennuksesta löytyy lisää tietoa www.keski-uudenmaansote.fi/neuvola.

Järvenpään keskustan äitiys- ja lastenneuvola sekä ehkäisyneuvola JUST palaavat Justiin 5.8.

Avoneuvolat ja avoimet ehkäisyneuvolat palaavat normaaliin toimintaan 3.8. alkaen.

Asiakkaidemme on tärkeää huomioida, että neuvolaan ei voi tulla lievästikään sairaana. Koronatilannetta seurataan ja muutoksia suosituksiin tehdään tilanteen mukaan lyhyelläkin varotusajalla.

Perheoikeudellisessa yksikössä lastenvalvojien työ, perheasian sovittelu, olosuhdeselvitykset ja tapaamispaikkatoiminta toteutuu tapaamisilla toimistolla, puhelimitse ja kotikäynneillä. Näiden lisäksi osa palveluista toteutetaan etävastaanottona. Yhteydenoton voi tehdä sähköisellä yhteydenottolomakkeella. Perheoikeudellisessa yksikössä ei tavata asiakkaita, joilla itsellään tai perheenjäsenellä on flunssaoireita.

Lastenvalvojien ajanvaraukseton Walk in -palvelu on keskeytetty toistaiseksi 27.3. alkaen. Lastenvalvojien ajanvaraus ma - to klo 9-11 ja neuvonta ja ohjauspalvelu ma-to klo 11-13 numerossa 019 2260100. Voit varata ajan myös syksylle jo nyt, mikäli asiasi ei vaadi toimia tällä hetkellä.

Nuorisoasemilla Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Mäntsälä/Pornaisissa työskennellään pääsääntöisesti etäkontaktein. Puhelinkontaktin lisäksi käytössä on etävastaanottoyhteys. Järvenpäässä toimii Nuorten vastaanotto Nuovo. Nuorisoaseman ja Nuovon yhteystiedot löytyvät täältä

Perheneuvoloissa autetaan perheitä, joilla on huolia lasten kasvatukseen, kehitykseen, perhetilanteeseen tai vanhemmuuden haasteisiin liittyen. Perheneuvolaan saa yhteyden sähköisellä yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse. Palvelu toteutetaan ensisijaisesti puhelimitse tai etävastaanottona. Tarvittaessa sovitaan tapaaminen toimipisteessämme. Ethän tule vastaanotollemme sairaana tai jos joku perheenjäsen on sairaana. 

Neuvolapsykologit auttavat yhä pienten lasten ja lasta odottavien perheitä keskusteluin. Keskustelut toteutetaan pääsääntöisesti puhelimitse tai etävastaanottona. Psykologit tutkivat lapset, joiden tilanne sitä erityisesti vaatii.

Koulun tuen henkilöstö eli erityisluokkien sairaanhoitajat ja sosiaaliohjaajat ovat päivittäin koululla tukemassa niitä oppilaita, jotka edelleen osallistuvat lähiopetukseen. Suurin osa oppilaista on etäopetuksessa. Koulun tuen henkilöstö on yhteydessä koteihin päivittäin puhelimella ja etäyhteyden kautta antaen tukea tehtävien tekemiseen ja hyvinvointiin. Koulun tuen henkilökunta osallistuu lasten asioissa pidettäviin verkostopalavereihin. 

Kouluterveydenhuolto

Koulujen avautuessa myös kouluterveydenhuollon palvelut jatkuvat hygieniaohjeet huomioiden lähes normaalisti. Kouluterveydenhoitajat ovat pääsääntöisesti töissä touko-kesäkuussa. Terveydenhoitajan voi tavata koululla tai etävastaanottona.

Kouluterveydenhoitajan tavoitat Wilman kautta tai puhelimitse. Häneltä saat tarkemmat tiedot vastaanottoajoista. Mikäli haluat tavata terveydenhoitajan, otathan häneen yhteyttä edeltävästi, joko puhelimitse tai Wilman kautta.

Koululääkärin vastaanotolle ajan voi varata terveydenhoitajan kautta. Vastaanotolle tulevan lapsen/nuoren pitää olla terve ja suosittelemme vain yhden saattajan mukanaoloa tarkastuksessa.

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon palvelut jatkuvat hygieniaohjeet huomioiden lähes normaalisti. Opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat ovat pääsääntöisesti töissä touko-kesäkuussa, poikkeuksena Järvenpäässä Seurakuntaopiston ja Keuda Sibeliuksenväylän terveydenhoitajat, jotka ovat siirtyneet muihin tehtäviin. Kyseisten oppilaitosten opiskelijat voivat tarvittaessa olla yhteydessä terveydenhoitaja Inkeri Töyräkseen, p. 0403153014 tai terveydenhoitaja Ulla Anttilaan, p. 0403152699.

Terveydenhoitajilla on lähi– ja etävastaanottoa. Palveluissa priorisoidaan yksilöllinen tarve keskusteluun ja tukeen. Terveystarkastuksia tehdään mahdollisuuksien mukaan. Terveydenhoitajasi tavoitat parhaiten puhelimitse. Häneltä saat tarkemmat tiedot vastaanottoajoista ja -paikoista.

Opiskeluterveydenhuollon lääkärin vastaanotolle ajan voi varata terveydenhoitajan kautta. Vastaanotolle tulevan nuoren pitää olla terve ja jos saattajaa tarvitaan, niin suosittelemme vain yhden saattajan mukanaoloa.

Hyvinkäällä toimii myös koko kesän kaikkia Keusoten alueen nuoria palveleva kesävastaanottotoiminta, josta tiedotetaan Keusoten sivuilla tarkemmin lähempänä kesää. Muistattehan myös, että puhelinnumeromme muuttuvat kesäkuussa eli kannattaa seurata nettisivujamme.

Ikäihmisten palvelut

Palveluasumisen yksiköissä ei ole voinut vierailla 18.3. alkaen. Mikäli haluat vierailla omaisesi tai läheisesi luona, olethan yhteydessä puhelimitse palveluasumisen yksikköön ja sovit vierailun järjestelyistä.

Ikääntyneiden päivätoiminta ja lyhtyaikaishoidon palvelut toistaiseksi keskeytetty. Mikäli koronatilanne sallii, päivätoiminta jatkuu 31.8.2020. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä elokuun aikana.

Ikääntyneiden asiakasohjaus palvelee puhelimitse p. 019 226 0403 ma-to 8-15, pe 8-13.

Muistipoliklinikkatoiminta suljettu ja sovittujen käyntien peruutukset on ilmoitettu asiakkaille.  Akuuteissa muistiasiakkaan asioissa voi olla yhteydessä oman kunnan muistihoitajaan tai muistikoordinaattoriin (yhteystiedot verkkosivuilla).

Vammaispalvelut

Kehitysvammaisten työ- ja toimintakeskusten toiminta on keskeytetty 18.3.2020 alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Muissa kehitysvammaisten päiväaikaisen toiminnan yksiköissä järjestetään ainoastaan välttämätön palvelu niille asiakkaille, jotka sitä tarvitsevat esimerkiksi vanhempiensa työssäkäynnin tai muun syyn vuoksi. Mikäli koronatilanne sallii, toiminta jatkuu 3.8.2020.

Lisätietoja antavat
Hyvinkään ja Nurmijärven alueella Sanna Naskila p. 040 769 2770
Järvenpään, Mäntsälän, Pornainen ja Tuusulan alueella Satu Lintunen p. 040 314 3376

Päivitetty 6.8.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN