Muutoksia Keusoten palveluissa koronatilanteen vuoksi

Koronavirustilanteeseen varautumisen vuoksi yksiköidemme toiminnassa tapahtuu palvelumuutoksia. Päivitämme tälle sivulle tietoa muutoksista. Keusoten ajankohtaiset koronavirustiedotteet, toimintaohjeita ja neuvontaa löydät täältä.

Terveyspalvelut ja sairaanhoito

HUSLAB palvelee pääosin ajanvarauksilla 30.3.2020 alkaen

HUSLAB siirtyy maanantaista 30.3.2020 alkaen palvelemaan pääosin ajanvarauksilla. Muutoksella tasataan asiakasvirtaa, vältetään odotustilojen ruuhkautumista ja vähennetään asiakkaiden sairastumisaltistusta koronaepidemian aikana.
Ajanvarauksiin siirrytään kaikissa niissä näytteenottopisteissä, joissa ajanvaraus on mahdollista. Ajan voi varata internetistä osoitteesta www.huslab.fi/ajanvaraus .
HUSLABin ajanvaraus- ja neuvontanumero palvelee numerossa 09 471 86800 ma–pe klo 7.30–15.30.
Vuoronumerolla palvellaan edelleen päivystyspotilaat ja kotona otettuja näytteitä palauttavat asiakkaat.
HUSLAB on sulkenut osan toimipisteistään valtakunnallisen koronatilanteen vuoksi. Myös aukioloaikojen muutokset ovat mahdollisia. Ajantasaiset tiedot aukioloajoista voi tarkistaa internetistä osoitteesta www.huslab.fi.

Suun terveydenhuollon palveluissa rajoituksia

Suun terveydenhuollossa rajoitamme uusien kiireettömien hammashoitojen aloitusta. Uusia tarkastusaikoja ei anneta ja jo varatut tarkastusajat siirrämme eteenpäin. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien keskeneräisen hammashoidon kiireellisyys arvioidaan. Olemme yhteydessä kaikkiin edellä mainittuihin asiakkaisiin.

Keskeneräinen välttämätön hammashoito jatkuu hammaslääkärin arvion mukaisesti.
Terveiden asiakkaiden kiireellinen hammashoito toteutetaan Keusoten hammashoitoloissa. Korona virukseen sairastuneiden ja altistuneiden kiireellinen hammashoito toteutetaan HUS:ssa, jonne ohjaus tapahtuu Keusoten hammashoidon hammaslääkäriarvion kautta.

Hoitaja ja lääkärivastaanotot hoidetaan pääosin etänä

Toteutamme lääkärin ja hoitajan vastaanottokäynnit toistaiseksi pääosin etäpalveluna. Toivomme, että kuntalaiset eivät peru varattuja lääkärin tai hoitajan aikojaan. Lääkäri tai hoitaja ottaa asiakkaaseen yhteyttä puhelimitse tai tekstiviestillä viimeistään varattua aikaa edeltävänä arkipäivänä.

Kuntoutuspalveluiden ryhmätoiminta

Keusoten kuntoutuspalveluiden ryhmäkuntoutukset ja Kiljavan Sairaalan osapäiväkuntoutustoiminta on peruttu toistaiseksi. Tarvittaessa asiakkaille järjestetään yksilökuntoutusta, johon liittyen he voivat olla yhteydessä fysioterapian, toimintaterapian tai puheterapian ajanvaraukseen.

Aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelut

Mielenterveys ja päihdepalvelut

Järvenpää
Akuutti ja Matala suljettu 13.4.2020 saakka. Neuvontapuhelin 040 315 2646 on auki ma-pe klo 8-13. Ajanvarausvastaanottotoiminta tehdään puhelimitse etänä. Korvaushoito ja muu lääkehoito toteutetaan suunnitellusti.

Mäntsälä
Ajanvaraus- ja neuvontapuhelin 040 314 5873 on auki ma-pe klo 12-13. Ajanvarausvastaanottotoiminta tehdään puhelimitse etänä. Korvaushoito ja muu lääkehoito toteutetaan suunnitellusti.

Nurmijärvi
Matala on suljettu 13.4.2020 saakka. Psykiatrisen sairaanhoitajan ajanvaraus- ja neuvontapuhelin 040 317 3272 on auki ma-pe klo 13-14. Päihdetyöntekijän ajanvaraus- ja neuvontapuhelin 040 317 3271 on auki ma, ke, pe klo 13-14. Ajanvarausvastaanottotoiminta tehdään puhelimitse etänä. Korvaushoito ja muu lääkehoito toteutetaan suunnitellusti.

Hyvinkää
Matala palvelee toistaiseksi ainoastaan takaisinsoittona 040-5931176, olemassa olevat asiakkuudet hoidetaan niin ikään puhelinvastaanottoina. Poikkeuksena korvaushoitolaiset, jotka voivat hakea lääkkeensä sovittuina aikoina. Toisena poikkeuksena kiireellistä alkoholiavokatkoa tarvitsevat, joita palvellaan klo 8.15-9.15.

Tuusula
Sairaanhoitajien henkilökohtaiset puhelinajat ovat edelleen käytössä. Korvaushoitolääkejako toteutetaan entiseen tapaan. Olemassa olevat asiakkuudet hoidetaan puhelinvastaanottoina.

Sosiaalinen kuntoutus

Kaikki kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen yksiköt sulkevat ovensa 18.3. alkaen 13.4. saakka. Mahdolliset kysymykset asiaan liittyen pyydämme esittämään omalle työntekijälle. Päätös koskee:   

  • kaikkiaKeusoten omia työ- ja päivätoimintakeskuksia sekä kuntouttavan työtoiminnan pisteitä esim. Askare, Hyvinkää; Loimu ja Walssi, Järvenpää; Valmennuskeskus ja Päiväkeskus, Mäntsälä; Woimala, Nurmijärvi; Työ- ja toimintakeskus Tuusula
  • kaikkiaKeusoten omia ryhmätoimintoja
  • kaikkia yksilöpaikoilla (esim. kunnan/kaupungin yksiköissä) tehtävää kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalisen kuntoutuksen tuettua työtoimintaa   
  • kaikkia ostopalveluna toteutettuja kuntouttavan työtoiminnan paikkoja   
  • kaikkia ostopalveluna toteutettuja työ- ja päivätoimintoja.     

Järvenpäässä Winssin toiminta on tauolla 15.4. asti. Tämän jälkeen asiasta tiedotetaan asiakkaita uudelleen. Yhteydenotot tarvittaessa Tarja Eskeliseen puh. 040 315 3219. 

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Neuvola

Äitiys- ja lastenneuvoloissa siirrytään supistettuun toimintaan 16.3. alkaen. Keskitymme toistaiseksi raskaana olevien ja alle 1-vuotiaiden tarkastuksiin sekä seurantaa tarvitseviin asiakkaisiin. Toistaiseksi emme tee kotikäyntejä asiakkaiden koteihin, vaan tarjoamme palvelun neuvoloissa. Avoin neuvola ja Neuvola Chat jatkuvat. Jo varattuja leikki-ikäisten neuvola-aikoja perutaan vain, jos on tarve perua esim. henkilöstön riittävyyden vuoksi. Perhevalmennukset ja muut ryhmät perutaan 31.5. asti. Ehkäisyneuvoloissa toiminta jatkuu toistaiseksi mahdollisuuksien mukaan normaalisti.

Suosittelemme, että neuvolan asiakkaalla on vain yksi henkilö mukana saattajana ja tukihenkilönä. Asiakkaidemme on tärkeää huomioida, että neuvolaan ei voi tulla lievästikään sairaana.

Perheneuvoloissa, perheoikeudellisessa yksikössä, nuorisoasemilla ja neuvolapsykologitoiminnassa ei tavata asiakkaita, joilla itsellään tai perheenjäsenellä on flunssaoireita. Puhelimessa annetaan ohjausta ja neuvontaa. Päiväkoti- ja kouluhavainnointeja ei tehdä. Suunniteltuihin asiakastapaamisiin saattaa tulla siirtoja. Työntekijä on yhteydessä perheisiin muutosten osalta.

Perhehoitoyksikkö Pihlaja

Perhehoitoyksikkö Pihlajan ryhmätoiminta, valmennukset ja tilaisuudet ovat tauolla 18.3 - 13.4.2020. Pihlajan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla. Pihlajan päivystys toimii normaalisti ma-pe klo 9-15, p. 040 155 4411

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat ja lääkärit siirtyvät osittain muihin tehtäviin 13.4.2020 saakka. Tiedotamme, kun terveydenhoitajille ja koululääkärille on jälleen aikoja varattavissa. Terveydenhoitajatyövoimaa pyritään keskittämään kouluille, jotka ovat auki ja joissa on oppilaita. Kuntakohtaisesti nimetään yksi terveydenhoitaja hoitamaan välitöntä ja akuuttia tarvetta koskien koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, yhteystiedot löydät täältä (linkki nimilistaan).

Yo-kirjoitusten aikana terveydenhoitajapalvelut pyritään järjestämään lukioilla 20.3. saakka.

Ikäihmisten palvelut

Palveluasumisen yksiköissä ei vierailijoita 18.3. alkaen. Erityistilanteissa yhteys yksikön henkilökuntaan (puhelinnumerot verkkosivuilla sekä yksiköiden ulko-ovissa). 

Ikääntyneiden päivätoiminta ja lyhtyaikaishoidon palvelut toistaiseksi keskeytetty. Asiakkaisiin on oltu suoraan yhteydessä ja heille järjestetään tarvittaessa muulla tavoin välttämätön tuki. 

Ikääntyneiden asiakasohjaus palvelee puhelimitse joka kunnassa (kuntakohtaiset numerot verkkosivuilla) torstaista 19.3. alkaen arkisin klo 8-15. Kotihoitoon ei tule olla suoraan yhteydessä palvelujen tarpeessa, vaan yhteyttä otetaan asiakasohjaukseen.

Muistipoliklinikkatoiminta suljettu ja sovittujen käyntien peruutukset on ilmoitettu asiakkaille.  Akuuteissa muistiasiakkaan asioissa voi olla yhteydessä oman kunnan muistihoitajaan tai muistikoordinaattoriin (yhteystiedot verkkosivuilla).

Vammaispalvelut

Kehitysvammaisten työ- ja toimintakeskusten toiminta keskeytetään 18.3.2020 alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Muissa kehitysvammaisten päiväaikaisen toiminnan yksiköissä järjestetään ainoastaan välttämätön palvelu niille asiakkaille, jotka sitä tarvitsevat esimerkiksi vanhempiensa työssäkäynnin tai muun syyn vuoksi.

Lisätietoja antavat
Hyvinkään ja Nurmijärven alueella Sanna Naskila p. 040 769 2770
Järvenpään, Mäntsälän, Pornainen ja Tuusulan alueella Satu Lintunen p. 040 314 3376

Päivitetty 25.3.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 

 
Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694


Operaattorin (CGI) välittäjätunnus: 003703575029
Operaattori CGI Suomi Oy


Paperilaskut:
Keski-Uudenmaan sote ky
Ostolaskujen käsittely
PL 1, 05801 Hyvinkää


Laskujen liitteet lähetetään:
Keski-Uudenmaan sote ky
PL 46, 05801 Hyvinkää