Muutoksia Keusoten palveluissa koronatilanteen vuoksi

Koronavirustilanteeseen varautumisen vuoksi yksiköidemme toiminnassa tapahtuu palvelumuutoksia. Päivitämme tälle sivulle tietoa muutoksista. Keusoten ajankohtaiset koronavirustiedotteet, toimintaohjeita ja neuvontaa löydät täältä.

Terveyspalvelut ja sairaanhoito

Terveysasemien asiakaspalvelupisteet pysyvat toistaiseksi suljettuina

Keusoten terveysasemien asiakaspalvelupisteet (potilastoimistot) pysyvät toistaiseksi edelleen suljettuina koronatilanteesta johtuen. Muuten palvelut jatkuvat ennallaan.

Ota tarvittaessa yhteyttä terveyspalveluihin joko nettipalvelun avulla tai puhelimitse: 

  • Nettipalvelu:
    • hoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelujen nettipalveluun pääset tästä linkistä
    • suun terveydenhuollon palvelujen nettipalveluun pääset tästä linkistä
  • Puhelimitse:
    • hoitajan ja lääkärin vastaanottojen puhelinpalvelu 019 226 0505 (avoinna joka päivä klo 8-20)
    • suun terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus 019 226 0700 (avoinna ma-pe klo 7.45-15) 

Keusoten alueen koronapotilaiden hoito keskitetään Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTiin

Keusoten alueen koronaepäilyjen ja –potilaiden palveluita keskitetään huhtikuun aikana Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUSTiin. Koronaepäilyihin lasketaan kaikki hengitystieinfektio- ja vatsaoireiset potilaat. Koronapotilaiden hoidon keskittämisellä on vaikutuksia moniin Keusoten tarjoamiin palveluihin. Lue lisää tästä

Keusoten hengitystieinfektio- ja vatsaoireisten potilaiden hoito aloitetaan jatkossa aina koronahoitopuhelimessa

Keusoten alueella hengitystieinfektio- ja vatsaoireisten hoito alkaa jatkossa aina soitosta koronahoitopuhelimeen, jossa hoitajat ja lääkärit vastaavat potilaiden puheluihin ja aloittavat hoidon välittömästi. On erittäin tärkeää, että koronaa epäiltäessä ei hakeuduta itse terveysasemalle tartuntavaaran vuoksi.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oirearvion Nettipalvelussamme. Jos tartuntaa on syytä epäillä, ammattilainen on yhteydessä potilaaseen oireiden perusteella.

Koronahoitopuhelimesta vastaavien lääkärien ja hoitajien määriä on nostettu, jotta kaikkien Keusoten alueen koronaepäiltyjen hoito voidaan puhelimitse aloittaa. Potilaan soittaessa koronahoitopuhelimeen, hänen hoitansa aloitetaan välittömästi ja tarvittaessa hänelle varataan aika läsnävastaanotolle.

Koronahoitopuhelimen numero on 019 226 0099, ja se on avoinna joka päivä klo 8-20. Muina aikoina hengitystieinfektio- ja vatsaoireiset potilaat voivat soittaa Päivystysapuun 116117.

Kuntoutuspalveluita mahdollista saada myös etänä  

Kuntoutuspalveluita on edelleen saatavilla Keusoten alueen kuntalaisille koronatilanteesta huolimatta. Kuntoutus voi toteutua vastaanotoilla, kotona tai etävastaanottona. Noudatamme poikkeusolojen valtakunnallisia suosituksia ja pyydämme asiakkaitamme tulemaan kuntoutukseen ainoastaan ollessaan terveenä ja huomioimaan hygieniasuositukset. Mikäli kuntoutuspalveluihin tulee poikkeusolojen aikana muutoksia, olemme asiakkaisiin yhteydessä.  

Pyrimme lisäämään etäkuntoutuspalveluiden käyttöä, ja toivoisimme, että asiakkaat lähtisivät niitä nykyistä rohkeammin kokeilemaanEtäkuntoutuspalveluita on saatavilla kaikille kuntoutuspalveluiden asiakkaille, joilla on internetin käyttömahdollisuus, tietokone, tabletti tai puhelin ja laitteesta löytyy video- ja äänitoimintojen käyttömahdollisuus. Käytössämme on etäyhteyden ottoon VideoVisit-sovellus, mikä täyttää tietosuojalain mukaiset vaatimukset ja on asiakkaalle turvallinen ja helppo käyttää. Etäkuntoutus on rinnastettavissa vastaanotolla tapahtuvaan kuntoutukseen, josta peritään normaali asiakasmaksu 11,40€ 18 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. 

Hyvinkään terveysaseman asiakaspalvelupiste on suljettu 3.4. alkaen toistaiseksi koronatilanteen vuoksi

Hyvinkään terveysaseman asiakaspalvelupiste suljetaan toistaiseksi Koronatilanteen vuoksi. Terveysaseman puhelinpalvelu palvelee kuitenkin edelleen numerossa 019 459 3939 arkipäivisin klo 8-16.

Mikäli sinulla on hengitystieinfektio-oireita ja et pärjää enää kotihoito-ohjein, soita koronahoitopuhelimeen 019 226 0099. Puhelin on avoinna joka päivä klo 8 – 20. Koronaepäilyssä voit ottaa yhteyttä myös Nettipalvelumme kautta ja tehdä sähköisen oirearvion. Verkkosivuiltamme www.keusote.fi/koronavirus löytyy lisäksi tietoa ja ohjeita miten toimia koronaepäilyssä.

Spirometriatoiminta HUSLABissa epidemia-aikana 

HUSLABissa tehdään epidemiatilanteessa vain kiireellisiä spirometriatutkimuksia. Spirometria-aikoja ei voi sen takia toistaiseksi varata internetistä. 

HUSLAB palvelee ensisijaisesti ajanvarauksella

HUSLAB palvelee tällä hetkellä ensisijaisesti ajanvarauksilla. Tällä tasataan asiakasvirtaa, vältetään odotustilojen ruuhkautumista ja vähennetään asiakkaiden sairastumisaltistusta koronaepidemian aikana. Ajan voi varata internetistä osoitteesta www.huslab.fi/ajanvaraus . Vuoronumerolla palvellaan edelleen päivystyspotilaat ja kotona otettuja näytteitä palauttavat asiakkaat.

HUSLAB on sulkenut osan toimipisteistään valtakunnallisen koronatilanteen vuoksi. Myös aukioloaikojen muutokset ovat mahdollisia. Ajantasaiset tiedot aukioloajoista voi tarkistaa internetistä osoitteesta www.huslab.fi. HUSLABin ajanvaraus- ja neuvontanumero palvelee numerossa 09 471 86800 ma–pe klo 7.30 8–15.30.

Suun terveydenhuollon palveluissa rajoituksia

Suun terveydenhuollossa rajoitamme uusien kiireettömien hammashoitojen aloitusta. Uusia tarkastusaikoja ei anneta ja jo varatut tarkastusajat siirrämme eteenpäin. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien keskeneräisen hammashoidon kiireellisyys arvioidaan. Olemme yhteydessä kaikkiin edellä mainittuihin asiakkaisiin.

Keskeneräinen välttämätön hammashoito jatkuu hammaslääkärin arvion mukaisesti.
Terveiden asiakkaiden kiireellinen hammashoito toteutetaan Keusoten hammashoitoloissa. Korona virukseen sairastuneiden ja altistuneiden kiireellinen hammashoito toteutetaan HUS:ssa, jonne ohjaus tapahtuu Keusoten hammashoidon hammaslääkäriarvion kautta.

Hoitaja ja lääkärivastaanotot hoidetaan pääosin etänä

Toteutamme lääkärin ja hoitajan vastaanottokäynnit toistaiseksi pääosin etäpalveluna. Toivomme, että kuntalaiset eivät peru varattuja lääkärin tai hoitajan aikojaan. Lääkäri tai hoitaja ottaa asiakkaaseen yhteyttä puhelimitse tai tekstiviestillä viimeistään varattua aikaa edeltävänä arkipäivänä.

Kuntoutuspalveluiden ryhmätoiminta

Keusoten kuntoutuspalveluiden ryhmätoiminnat ovat tauolla. Tarvittaessa asiakkaille järjestetään yksilökuntoutusta, johon liittyen he voivat olla yhteydessä fysioterapian, toimintaterapian tai puheterapian ajanvaraukseen.

Aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelut

Aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityön palvelut tuotetaan lähipalvelujen lisäksi myös etäyhteyksien avulla (puhelin, Video Visit). Löydät aikuissosiaalityön työntekijöiden yhteystiedot täältä. Uudet asiakkaat ottavat yhteyttä Työikäisten asiakasohjaukseen p. 019 226 0402, ma-to 8-15, pe 8-13. Lue lisää asiakasohjauksesta.

Toimeentulo-ongelmissa tutustu ensisijaisesti Kelan ohjeisiin perustoimeentulotuen hakemiseksi https://www.kela.fi/toimeentulotuki. Hyvinkääläisiä asiakkaita pyydämme jättämään sähköiset toimeentulotukihakemukset ensisijaisesti tämän linkin kautta.

Lisäksi kuntayhtymästä voi hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea, jos sinulla on erityisiä menoja, jotka eivät kuulu Kelan maksaman perustoimeentulotuen piiriin. Jotta voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, sinulla on ensin oltava Kelan päätös perustoimeentulotuesta. Tutustu täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemisen ohjeisiin ja sähköisen hakemuksen jättämiseen.

Mielenterveys ja päihdepalvelut

Uudet asiakkaat saavat yhteyden mielenterveys- ja päihdepalveluihin koko Keusoten alueella soittamalla Työikäisten neuvonta ja ohjausnumeroon 019 226 0402, sähköisesti 24 h asiointi netissä -palvelun tai sähköpostin https://turvaposti.keusote.fi/ kautta.

Järvenpäässä Matala palvelee normaalisti ma-pe klo 12-14.30. Ajanvarausvastaanottotoiminta tehdään pääsääntöisesti puhelimitse etänä. Korvaushoito ja muu lääkehoito toteutetaan suunnitellusti.

Mäntsälän ajanvarausvastaanottotoiminta tehdään pääosin puhelimitse etänä. Korvaushoito ja muu lääkehoito toteutetaan suunnitellusti.

Nurmijärvellä ajanvarausvastaanottotoiminta tehdään puhelimitse etänä. Korvaushoito ja muu lääkehoito toteutetaan suunnitellusti.

Hyvinkäällä Matala palvelee normaalisti ma-pe klo 8-11. Huom. Hyvinkään Matalan kynnyksen palvelupiste on suljettuna 13.4., 16.4., 20.4. sekä 27.4. Katso tiedote tästä linkistä.
Poikkeuksena korvaushoitolaiset, jotka voivat hakea lääkkeensä sovittuina aikoina. Toisena poikkeuksena kiireellistä alkoholiavokatkoa tarvitsevat, joita palvellaan klo 8.15-9.15.

Tuusulassa sairaanhoitajien henkilökohtaiset puhelinajat ovat edelleen käytössä. Korvaushoitolääkejako toteutetaan entiseen tapaan. Olemassa olevat asiakkuudet hoidetaan puhelinvastaanottoina.

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut

Järvenpäässä Wärttinän avoin päivätoimintakeskus (os. Wärtsilänkatu 14) sekä kansalaistoiminnan keskus Wärtsi (os. Wärtsilänkatu 10) ovat toistaiseksi kiinni.

Sosiaalinen kuntoutus

Kuntouttavan työtoiminnan ja sosiaalisen kuntoutuksen palveluita järjestetään koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset huomioiden lähi- ja etäpalveluina. Lisätietoja sosiaalisen kuntoutuksen palveluista saat täältä

Järvenpäässä Winssi on kiinni toistaiseksi. Asiasta tiedotetaan asiakkaita, kun toimintaa voidaan avata uudelleen. Yhteydenotot tarvittaessa Tarja Eskeliseen puh. 050 497 0589.

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Äitiys- ja lastenneuvoloissa sekä ehkäisyneuvoloissa tarjoamme tavallisten vastaanottojen lisäksi myös etävastaanottoja puhelin- tai videoyhteydellä. Arvioidaan yhdessä, olisiko normaali neuvolakäynti vai etävastaanotto perheellenne sopiva tapa asioida neuvolassa. Äitiys-ja lastenneuvola, puhelinpalvelu 019 226 0128. Lue tästä uusin tiedotteemme "Neuvolapalvelut poikkeusolojen aikana 29.3.2021 alkaen".  

Neuvolassa asioinnista suosittelemme, että
• saavutte juuri ennen sovittua aikaa ja vältätte odotustilojen käyttöä
• äitiysneuvolaan ja ehkäisyneuvolaan voi puoliso/tukihenkilö tulla mukaan
• vauvan käynneille voi kumpikin vanhempi tulla mukaan, toinen vanhempi voi olla myös etäyhteydellä mukana
• leikki-ikäisten käynneille suosittelemme vain yhtä saattajaa, toinen vanhempi voi olla myös etäyhteydellä mukana

Perhevalmennuksia ja muita ryhmiä järjestetään etäyhteydellä. Etäperhevalmennuksesta löytyy lisää tietoa neuvolan sivuilta tästä linkistä

Asiakkaidemme on tärkeää huomioida, että neuvolaan ei voi tulla lievästikään sairaana tai jos odotatte koronatestin tuloksia. Koronatilannetta seurataan ja muutoksia suosituksiin tehdään tilanteen mukaan lyhyelläkin varotusajalla.

Perheoikeudellisessa yksikössä lastenvalvojien työ, perheasian sovittelu, olosuhdeselvitykset ja tapaamispaikkatoiminta toteutuu tapaamisilla toimistolla, puhelimitse ja kotikäynneillä. Näiden lisäksi osa palveluista toteutetaan etävastaanottona. Yhteydenoton voi tehdä sähköisellä yhteydenottolomakkeella. Perheoikeudellisessa yksikössä ei tavata asiakkaita, joilla itsellään tai perheenjäsenellä on flunssaoireita.

Lastenvalvojien ajanvaraukseton Walk in -palvelu on keskeytetty toistaiseksi 27.3. alkaen. Lastenvalvojien ajanvaraus ma - to klo 9-11 ja neuvonta ja ohjauspalvelu ma-to klo 11-13 numerossa 019 2260100. Voit varata ajan myös syksylle jo nyt, mikäli asiasi ei vaadi toimia tällä hetkellä.

Nuorisoasemilla Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Mäntsälä/Pornaisissa puhelinkontaktin lisäksi käytössä on etävastaanottoyhteys. Tapaamiset voidaan toteuttaa lähi- tai etätapaamisina. Yhteystiedot löytyvät täältä

Perheneuvoloissa autetaan perheitä, joilla on huolia lasten kasvatukseen, kehitykseen, perhetilanteeseen tai vanhemmuuden haasteisiin liittyen. Perheneuvolaan saa yhteyden sähköisellä yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse. Palvelu toteutetaan ensisijaisesti puhelimitse tai etävastaanottona. Tarvittaessa sovitaan tapaaminen toimipisteessämme. Ethän tule vastaanotollemme sairaana tai jos joku perheenjäsen on sairaana. 

Neuvolapsykologit auttavat yhä pienten lasten ja lasta odottavien perheitä keskusteluin. Keskustelut toteutetaan pääsääntöisesti puhelimitse tai etävastaanottona. Psykologit tutkivat lapset, joiden tilanne sitä erityisesti vaatii.

Koulun tuen henkilöstö eli erityisluokkien sairaanhoitajat ja sosiaaliohjaajat ovat päivittäin koululla tukemassa niitä oppilaita, jotka edelleen osallistuvat lähiopetukseen. Suurin osa oppilaista on etäopetuksessa. Koulun tuen henkilöstö on yhteydessä koteihin päivittäin puhelimella ja etäyhteyden kautta antaen tukea tehtävien tekemiseen ja hyvinvointiin. Koulun tuen henkilökunta osallistuu lasten asioissa pidettäviin verkostopalavereihin. 

Koulu– ja opiskeluterveydenhuollon palvelut jatkuvat hygieniaohjeet huomioiden lähes normaalisti. Terveydenhoitajat tekevät sekä lähi– että etävastaanottoja, terveystarkastuksia tehdään hygieniaohjeet huomioiden. Terveydenhoitajan tavoittaa myös Wilman kautta tai puhelimitse. Vastaanotolle tulevan lapsen, nuoren ja huoltajan pitää olla terve ja jos saattajaa tarvitaan, niin suosittelemme vain yhden saattajan mukanaoloa. Keväältä koronan vuoksi tarkastamatta jääneet pyritään kontaktoimaan lukuvuoden aikana terveydenhoitajan toimesta. Terveyspalvelut ovat syksyn aikana yleisesti ruuhkautuneet infektio- sekä koronatilanteen vuoksi. Lääkäriresurssin riittävyyden turvaaminen kiireellisissä palveluissa on myös koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asia. Koronatilannetta seurataan ja muutoksia toimintaan tehdään tilanteen mukaan lyhyelläkin varotusajalla.

Ikäihmisten palvelut

Palveluasumisen yksiköt Mikäli haluat tulla tapaamaan läheistäsi, olethan etukäteen puhelimitse yhteydessä asumispalveluyksikköön ja sovit tapaamisen järjestelyistä. Vierailijoiden on oltava täysin terveitä ja noudatettava yksikön hygieniaohjeita. Yksiköiden yhteystiedot löytyvät kuntakohtaisista alasvetovalikoista Ympärivuorokautinen asumisen sivuilta.

Ikääntyneiden päivätoimintaryhmien järjestäminen jouduttiin keskeyttämään maaliskuussa 2021 vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi. Ikääntyneiden päivätoiminta on suljettu toistaiseksi ja päivätoiminta toteutuu kotiin vietynä supistettuna palveluna. Palvelu kohdistetaan eniten tukea tarvitseville päivätoiminnan asiakkaille. Lue lisää 10.5.2021 tiedotteesta.

Ikääntyneiden lyhtyaikaishoidon palvelut Lyhytaikaishoidon palvelut on keskitetty Tuusulan, Järvenpään sekä Nurmijärven alueelle. Seuraamme tiiviisti koronapandemian etenemistä ja tällä saattaa olla vaikutusta lyhytaikaishoidon järjestymiseen.

Ikääntyneiden asiakasohjaus palvelee puhelimitse, p. 019 226 0403 ma-to 8-15, pe 8-13.

Muistipoliklinikkatoiminta suljettu ja sovittujen käyntien peruutukset on ilmoitettu asiakkaille. Akuuteissa muistiasiakkaan asioissa voit ottaa yhteyttä: hoitajan ja lääkärin vastaanottojen keskitetty puhelinpalvelu ma-su klo 8-20, puh. 019 226 0505. Hoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelujen nettipalveluun pääset tästä linkistä. Lisätietoja Muistihoitaja-sivulla.

Vammaispalvelut

Kehitysvammaisten päiväaikainen toiminta
Päiväaikaisen toiminnan palveluja järjestetään koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset huomioiden.
Lisätietoja antavat:
Hyvinkää ja Nurmijärvi: Sanna Naskila, p. 050 497 2445
Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen ja Tuusula: Satu Lintunen, p. 050 497 2415

Päivitetty 22.7.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN