Kultakehrän tilanteeseen haetaan ratkaisua

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on käynnistänyt selvitystyön Kultakehrän muutostilanteen ratkaisemiseksi. Vaihtoehtoina ovat joko liikkeen luovutus Attendolle tai Kultakehrän muutto takaisin Sahanmäen palvelukeskuksen tiloihin.

Attendo irtisanoi tänä kesänä Hyvinkäällä toimivan Kultakehrän tehostetun asumispalveluyksikön toimitilojen vuokrasopimuksen. Keusoten käytössä olevien toimitilojen puolen vuoden irtisanomisaika päättyy vuoden 2020 lopussa. Irtisanominen ei koske Kultakehrän asukkaiden vuokrasopimuksia. Keusoten tavoitteena on, että tilanteen tuomat muutokset Kultakehrän asukkaille olisivat mahdollisimman vähäisiä.

Keusote käy paraikaa muutostilanteeseen liittyviä neuvotteluja Attendon ja Sahanmäen kiinteistön omistajan kanssa. Neuvottelujen rinnalla tehdään laskelmia sekä pohditaan hyötyjä ja haasteita vaihtoehtojen välillä niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä.

Keusote järjesti Kultakehrän työntekijöille henkilöstöinfon tällä viikolla. Henkilöstöinfossa olivat puhumassa ja kysymyksiin vastaamassa Keusoten palvelujohtaja Erja Pentti sekä Attendon aluepäällikkö Satu Remander-Hagman ja HR Business Partner Selja Ratia-Kuosmanen.

– Kerroimme henkilökunnalle, mitä mahdollinen siirtyminen Attendon työntekijäksi tarkoittaa käytännössä. Keusoten hallitus haluaa lisäksi kuulla Kultakehrän henkilökunnan näkemyksen Attendon liikkeen luovutuksen ja Sahanmäen paluumuuton välillä. Hallitus tekee tällaisen päätöksen kokonaisharkintaa käyttäen. Toivomme, että työntekijät malttaisivat vielä odottaa päätösprosessin loppuun asti, sanoo Keusoten ikäihmisten ja vammaisten palvelujen palvelujohtaja Erja Pentti.

Muutostilanne koskee Kultakehrän hoitohenkilökunnan yli 50:tä työntekijää. Tällä hetkellä henkilöstön näkemykset ovat ristiriitaisia.

Sahanmäen palvelukeskukseen palattaessa henkilöstö jatkaisi Keusoten työntekijöinä entisin eduin eli ainoastaan toimipiste muuttuisi.

– Mahdollinen liikkeen luovutus olisi henkilöstölle iso muutos. Se voi olla työntekijöille samanaikaisesti sekä pelottavaa että innostavaa. Liikkeen luovutuksessa työntekijät siirtyisivät uuden työnantajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Ketään ei siis irtisanottaisi, samat palkat ja vuosilomatkin säilyisivät. Silti monia muutoksia olisi luvassa, kuten työehtosopimuksen vaihtuminen kunnallisesta yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES) yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimukseksi keväällä 2022. Lisäksi esimerkiksi työterveyshuolto sekä luontois- ja henkilöstöedut muuttuisivat työnantajan vaihtuessa, korostaa Erja Pentti.

Tavoitteena on, että kuntayhtymän hallitus tekee päätöksen kahden edellä mainitun vaihtoehdon välillä 6.10.2020.

Keusote järjesti Kultakehrän asukkaiden lähiomaisille ja edunvalvojille kaksi samansisältöistä infotilaisuutta tiistaina 15. syyskuuta Hyvinkään kaupungintalolla. Tilaisuudet tavoittivat paikan päällä ja livelähetyksen välityksellä yhteensä noin 55 omaista. Omaisinfon videotallenteen voi katsoa Keski-Uudenmaan sote YouTube-kanavalta.

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Erja Pentti, Ikäihmisten ja vammaisten palvelut, p. 050 497 2650

Päivitetty 25.9.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN