Kouluterveydenhuolto oppilaan hyvinvoinnin tukena

Kouluterveydenhuolto on ennaltaehkäisevää palvelua, joka tukee oppilaan hyvinvointia, tervettä kasvua, kehitystä ja opiskelukykyä. Kouluterveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia.

Terveystarkastukset

Terveystarkastukseen kutsutaan jokainen peruskoulun oppilas vuosittain. Tapaamisessa on mahdollisuus keskustella terveydenhoitajan kanssa omaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä kysymyksistä. Terveystarkastuksessa kartoitetaan kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin liittyviä asioita sekä annetaan terveysneuvontaa.

Laaja terveystarkastus tehdään 1.-, 5.- ja 8.-luokilla. Tarkastuksissa käsitellään koko perheen hyvinvointia. Tähän sisältyy terveydenhoitajan ja koululääkärin tapaaminen yhdessä oppilaan ja huoltajan kanssa.

Huoltajat voivat olla yhteydessä terveydenhoitajaan lapsen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Terveydenhoitajan tiedot löytyvät koulujen nettisivuilta.

Avovastaanottoaikana kouluterveydenhoitajan luokse voi mennä ilman ajanvarausta, minkä tahansa terveydenhoitoon ja hyvinvointiin liittyvän asian vuoksi. Terveydenhoitaja tiedottaa avoimesta vastaanottoajasta kussakin koulussa erikseen Wilman kautta.

Sairastaminen ja tapaturmat

Jos oppilas sairastuu äkillisesti koulupäivän aikana (esim. kuume, vatsatauti), koululta ollaan yhteydessä huoltajiin ja oppilas lähetetään kotiin. Äkillinen sairastuminen koulupäivän aikana ei vaadi käyntiä terveydenhoitajalla. Koulujen ensiaputilanteet kuuluvat koko koulun henkilöstölle ja huoltajalla on vastuu lapsen jatkohoitoon saattamisesta.

Lapsen sairastuessa tai loukkaantuessa vapaa-ajalla huoltajat huolehtivat hänen hoidostaan. Äkillisiin ja pitkäaikaissairauksiin sekä vapaa-ajalla tapahtuneisiin tapaturmiin saa palvelua omalta terveysasemalta.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä vastaa Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan kuntien sosiaali- ja terveyspalveluista. Kuntayhtymä yhtenäistää käytäntöjä jäsenkunnissaan, jotta kunnat ja asukkaat saisivat palveluja tasapuolisesti. Käytäntöjen yhtenäistämisen tarve koskee myös kouluterveydenhuoltoa.

Lisätietoja koulu- ja opiskeluterveydenhuollon esimiehiltä:

Susanna Aarnio, p. 050 497 0248, susanna.aarnio@keusote.fi (Hyvinkää, Nurmijärvi )

Anna-Kaisa Suomela, p. 050 497 0033, anna-kaisa.suomela@keusote.fi  (Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen, Tuusula)

Päivitetty 24.9.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN