Koronatilannekatsaus 24.2.

Keskiviikkona Keusoten alueella todettiin 30 uutta koronatartuntaa. Tartunnat kunnittain: Mäntsälä 1, Järvenpää 9, Nurmijärvi 10, Tuusula 5, Hyvinkää 4 ja Pornainen 1. Tämän päivän jäljitys on kesken ruuhkautumisen vuoksi. Koronatartuntoja alueellaamme keväästä laskettuna 1940. Keusoten alueella karanteeniin asetettuja yhteensä tänä vuonna 3109 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita) ja tällä hetkellä karanteenissa 1427 Keusoten asukasta. 

Tuusulassa koulussa ja Hyvinkäällä päiväkodissa altistumisia koronalle

Tuusulassa Riihikallion koulussa on tapahtunut uusia altistumisia koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 15.-19.2. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Altistuneita on yhteensä alle 10 henkilöä.

Hyvinkäällä Martintalon päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 19.2. Altistuneet lapset ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, yhteydenotoissa on viiveitä. On erityisen tärkeää, että koronapositiivisen tuloksen saaneet jäävät eristykseen.  Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Altistuneita on yhteensä noin 20 henkilöä.

Tartunnanjäljitys ruuhkautunut

Keusoten korona-tartunnanjäljitys on ruuhkautunut suurten tapausmäärien vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että yhteydenotto positiivisen koronatestituloksen saaneisiin henkilöihin voi kestää 2-3 vuorokautta. Kaikille positiivisen tuloksen saaneille lähetetään tekstiviesti vuorokauden sisällä testituloksen saapumisesta.

Kehotamme kaikkia positiivisen testituloksen saaneita jäämään kotieristykseen ja noudattamaan eristysohjeita. Lisäksi on syytä kartoittaa jo valmiiksi kaikki lähikontaktit 48 tuntia ennen oireiden alkua tartunnan jäljityksen yhteydenottoa varten. Se nopeuttaa asian käsittelyä.

Mikäli voinnissa tapahtuu huonontumista, ota yhteyttä koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8–20. Yhteydenoton aikana on mainittava koronatestin positiivinen tulos.

Käynnissä olevat koronarokotukset

24.2. mennessä koronarokotuksia on annettu 10 548.
 
1.riskiryhmään kuuluvat
Koronarokotusten ajanvaraus laajenee 60 - 64-vuotiaille (vuonna 1955-1959 syntyneille), riskiryhmään 1. kuuluville henkilöille. Aiemmin viime viikolla aloitettiin myös 65 - 69-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotusajanvaraus.
 
Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Alla THL:n listaus tähän riskiryhmään kuuluvista sairauksista tai tiloista: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, Downin oireyhtymä.
 
Kotona annettavat koronarokotukset

Kotona annettavat koronarokotukset käynnistyvät kotihoidon toteuttamina viikkojen 7 ja 8 aikana. Rokotukset annetaan kotona niille kotihoidon, omaishoidon ja perhehoidon ikääntyneille asiakkaille, joita ei ole kutsuttu vastaanotolle. Rokotukset etenevät kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti siten, että ensin rokotetaan ikääntyneimmät asiakkaat.

Kotihoidon henkilöstö huolehtii rokotusten etenemisestä sitä mukaa, kun rokotteita on saatavilla. Asiakkaille tiedotetaan, kun heidän rokotusajankohtansa tarkentuu.

80 vuotta täyttäneet ja vanhemmat

Muiden aiemmin käynnistyneiden ikäihmisten rokotukset jatkuvat. 80 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat kutsutaan rokotuksiin puhelimitse tai kirjeitse. Kutsuja lähetetään sitä mukaa, kun rokotteita on saatavilla. Rokotteiden rajallisuuden vuoksi on syytä varautua odottamaan kutsua, jopa useita viikkoja.
Päivitetty 19.3.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN