Koronatilannekatsaus 1.3.21

Maanantaina Keusoten alueella todettiin 19 uutta koronatartuntaa. Tartunnat kunnittain: Mäntsälä 3, Järvenpää 7, Nurmijärvi 3, Tuusula 3 ja Hyvinkää 3. Tartuntalähteet: jatkotartunta perhepiirissä, työpaikka, valtaosan jäljitys on kesken. Koronatartuntoja alueellaamme keväästä laskettuna 2051. Keusoten alueella karanteeniin asetettuja yhteensä tänä vuonna 3581 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita) ja tällä hetkellä karanteenissa 1570 Keusoten asukasta. Viime viikolla todettuja positiivisia tartuntoja oli 167, joista 71 oli muuntovirusepäilyjä. Tähän mennessä yksi epäily vahvistettu muuntovirukseksi.

Joukkoaltistumisia päiväkodeissa, mahdollisia altistumisia ravintolassa

Hyvinkäällä Jussilankadun päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 24.-26.2. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, yhteydenotoissa on viiveitä. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Altistuneita on yhteensä noin 30 henkilöä.

Järvenpäässä Satusaunan päiväkodissa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 24.-25.2. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, yhteydenotoissa on viiveitä. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Altistuneita on yhteensä noin 10 henkilöä.

Järvenpäässä Barots ravintolassa asioineet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle.  Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua 26.2. klo 14-15 välisenä aikana.

Suosittelemme, että kyseisenä aikana ravitsemusliikkeessä asioineet henkilöt seuraavat vointiansa tarkemmin seuraavan 14 vuorokauden aikana, ja hakeutuvat koronatestiin, mikäli ilmenee lieviäkin oireita. Mikäli ilmenee koronaoireita, jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Yleisohjeet koronatilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

 

Päivitetty 19.3.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN