Koronatilanne Keusoten alueella tasaantunut - yksittäisiä tartunta- ja altistumisryppäitä esiintyy

Keusoten alueen koronatartunnat noudatteleva lähes aikaisempien viikkojen trendiä. Keusoten alueen ilmaantuvuus on noin 62 / 100 000 / 14 vrk, joka on hieman pienempi kuin aikaisemmalla viikolla (68).

Tartuntamäärä lievässä nousussa

Viikon 17 tartuntamäärä (67kpl) oli hivenen suurempi kuin viikolla 16 (56 kpl).  Tartuntamäärät kunnissa ovat kuitenkin laskusuunnassa tai ennallaan aikaisempaan verrattuna, lukuun ottamatta Mäntsälää ja Pornaisia. Tartuntamäärää nostavat Mäntsälässä ja Pornaisissa tapahtuneet laajemmat yksittäiset tartuntaryppäät, jotka ovat olleet jatkotartuntoja perhepiirissä ja muissa läheisissä kontakteissa.

Viime viikon joukkoaltistumistapaukset ovat kohdistuneet pääosin kouluihin Hyvinkäällä ja Mäntsälässä ja Pornaisissa. Altistuneita viikolla 17 oli kaikkiaan 336.

Tartuntojen määrän ja ilmaantuvuuden lasku on pysähtynyt myös pääkaupunkiseudulla, joka voi indikoida myös Keusoten tilannetta. Tilannetta seurataan aktiivisesti.

Näytteenottomäärät laskussa, aikoja saa hyvin

Koronanäytteenottoon aikoja saa hyvin. Viikolla 16 koronanäytteitä otettiin 3120 kpl, ja menneellä viikolla 3723 kpl. Näytteitä otettiin viime viikolla hieman enemmän, mutta kokonaisuudessaan näytteenottotrendi on laskeva aikaisempiin viikkoihin nähden. Hyvinkään ja Mäntsälän alueella näytteitä otetaan hieman aiempaa enemmän.

Koronarokotuksissa valmistaudutaan uusiin ryhmiin

Koronarokotukset ovat edenneet suunnitelmallisesti. Uusia rokoteryhmiä on avattu vaiheittain sitä mukaa, kun rokotteita on saapunut. Nurmijärven rokotetilasto ei ole vielä korjaantunut tietosiirtymäongelman vuoksi. Nurmijärven rokotuksia on siirtymättä tilastoon 2 700 kappaletta. Myös Hyvinkään ja Järvenpään osalta selvitellään lievää tilastollista tasaantumaa.

MRNA-rokotetta saadaan Keusotelle noin vajaa 8000 rokotetta viikoittain. Tulevalla viikolla pyritään avaamaan 45-49-vuotiaiden koronarokotukset. Uusien ryhmien rokotusten käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. Keusote valmistelee myös muun sote-henkilöstön rokottamista THL:n antaman ohjeistuksen mukaisesti.

Keusote toivoo, että kuntalaiset muistavat, ettei koronatilannetta ole vielä voitettu. Koronaturvaohjeita on edelleen tärkeä noudattaa, jotta tartuntamäärät eivät lähde uudelleen kasvuun.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

 

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

 

Päivitetty 3.5.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN