Koronatartuntojen määrä maltillisempi - suositukset tarkentuneet

Keusoten alueen koronavirustartunnat viikolla 41 ovat olleet maltillisemmat edelliseen viikkoon verrattuna. Tähän mennessä tartuntoja on todettu 17 uutta, kun viime viikon luku oli 50.  Yleisimmät tartunnan lähteet tällä hetkellä ovat perheenjäsen, työpaikat, ravintolat ja ystävät. Viikolla 41 tartunnan lähteistä noin 45 % jäi tuntemattomaksi.

Suositukset kouluille, oppilaitoksiin ja harrastustoimintaan ovat tarkentuneet. Keski-Uudenmaan sote suosittelee, että suuria harrastetapahtumia ei järjestetä, vaan osallistujien määrää rajoitettaisiin joukkueurheilussa alle 50 henkilöön ja muussa harrastetoiminnassa 20 henkilöön. Yksityinen tapahtumajärjestäjä voi edellyttää tapahtumaan osallistuvilta kasvomaskin käyttöä tiedottamalla siitä etukäteen. Yleisön ja lasten vanhempien osallistumista tapahtumiin voi myös rajoittaa.

Perustason maskisuositus on voimassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti. Maskeja suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä ja julkisissa sisätiloissa sekä kaikissa Keusoten asiakastiloissa ja hoitokontakteissa. Suositus käyttää kasvomaskia yleisötilaisuuksissa, tapahtumissa sekä turnaustyyppisissä urheilutapahtumissa on voimassa vuoden loppuun saakka.

Korona voi esiintyä hyvin lieväoireisena. Vaikka oireet olisivat lievät, on tärkeää, että koronatestissä käydään nopeasti oireiden alkaessa. Oirekuvan perusteella ei voida tietää, onko flunssa koronaa vai ei. Jos testiin meno viivästyy, ehtivät tartuntaketjut edetä ja karanteeniin asettaminen ei enää auta toivotulla tavalla.

- Yhteistyö harrasteseurojen kanssa on ollut sydäntä lämmittävää. Asiaan on suhtauduttu suurella vakavuudella.  Meillä on yhteinen tavoite vähentää koronatartuntoja, iloitsee kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Koronatartunnat 9.10. mennessä

Uusia tartuntoja viikon 41 aikana 9.10. mennessä on ollut 17: Järvenpää (169), Tuusula (95), Nurmijärvi (117), Hyvinkää (110), Pornainen (11) ja Mäntsälä (33). Yhteensä 535 positiivista Keski-Uudenmaan alueella.

Koronaviruksen oireet ja näytteenotto

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten koronanäytteenotto tapahtuu koronahoitopuhelimesta. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä kouluun, harrastuksiin tai työpaikalle. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia.

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

 

 

 

Päivitetty 9.10.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN