Koronakatsaus 8.4.2021

Torstaina Keusoten alueella todettiin 24 uutta koronatartuntaa. Tartunnat kunnittain: Mäntsälä 6, Järvenpää 4, Nurmijärvi 0, Tuusula 10, Hyvinkää 4 ja Pornainen 0. Tartunnan lähteet: harrastus, koulu, ei tietoa ja perhepiiri, tartunnoista 13 karanteenissa. Koronatartuntoja alueellamme on ollut viime vuoden keväästä laskettuna yhteensä 2832. Keusoten alueella karanteeniin asetettuja tänä vuonna yhteensä 5753 henkilöä (muitakin kuin Keusoten asukkaita) ja tällä hetkellä karanteenissa 2747 Keusoten asukasta.

Tuusulassa Vaunukankaan koulussa joukkoaltistuminen koronavirukselle

Tuusulassa Vaunukankaan koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koululla on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 6.4. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun rehtorilta Wilman kautta. Altistuneita on yli 30 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin virusmuunnokseksi. Virusmuunnoksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Mäntsälässä palvelukodissa joukkoaltistuminen koronavirukselle

Mäntsälässä Palvelukotiyhdistyksen hoivakodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Hoivakodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 1.-3.4. Altistuneet henkilöt testataan ja heidät on asetettu karanteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yksikössä on tällä hetkellä vierailutauko. Altistuneita on yhteensä yli 10 henkilöä.

Mäntsälässä Sälinkään päiväkodissa altistumisia koronavirukselle

Mäntsälässä sälinkään päiväkodissa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 6.4. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Altistuneita on yhteensä 9 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin virusmuunnokseksi. Virusmuunnoksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

Päivitetty 8.4.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN