Koronahoitopuhelimessa ja lääkäri-hoitajavastaanottojen puhelinpalvelussa ruuhkaa

Keusoten koronahoitopuhelin sekä lääkäri- ja hoitajien vastaanottojen puhelinpalvelu ovat ruuhkautuneet lisääntyneen kysynnän vuoksi elokuun alusta. Myös yhteydenotot nettipalvelun kautta ovat lisääntyneet. Asiakkaille tämä näkyy muun muassa pidempinä jonotusaikoina puhelinpalvelussa ja takaisinsoittojen viivästymisenä.

Keusote on lisännyt puhelinpalveluiden aukioloaikaa ja vastaajia kesäkuusta alkaen. Puhelinpalvelumme palvelee nyt viikon jokaisena päivänä klo 8-20. Normaalisti takaisinsoitot on pystytty hoitamaan saman päivän aikana, mutta nyt osa on jouduttu siirtämään seuraavalle päivälle.

Toivomme, että kuntalaiset ottaisivat yhteyttä terveyspalveluihin vain yhtä tapaa käyttäen ja malttaisivat odottaa yhteydenottoamme rauhassa. Puhelimessa jonottamisen sijaan on helpompaa jättää soittopyyntö. Suosittelemme yhteydenottoa nettipalvelussa, jossa voi asioida sähköisesti vuorokauden ympäri. Linkki nettipalveluun löytyy verkkosivuiltamme www.keusote.fi/nettipalvelu. Nettipalvelussa on mahdollista täyttää myös koronaepäily-kysely, minkä perusteella asiakas ohjataan herkästi koronatestiin. Pahoittelemme puhelinpalvelun ruuhkautumista ja teemme parhaamme puheluihin vastaamisen odotusaikojen lyhentämiseksi.

Suuri osa yhteydenotoista liittyvät flunssaoireiluun. Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti koronatestauksiin ohjataan nyt hyvin matalalla kynnyksellä ja koronatestausten määrät ovat kasvaneet tasaisesti jo heinäkuusta alkaen. Keski-Uudenmaan kuntayhtymän alueella todettiin heinäkuussa kaksi koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on elokuun aikana lisääntynyt yhdeksällä. Valtaosa uusista tartunnoista liittyvät ulkomaanmatkailuun.

Koronanäytteitä otetaan kuntayhtymässä Järvenpään JUSTin autokaistalla ja Hyvinkään sairaalassa yhteensä 250 näytettä päivässä eli yli 1700 testiä viikossa. Kysynnän kasvaessa koronatestausmääriä on toistuvasti lisätty ja aukioloaikoja laajennettu. Näytteenottoa on viikon jokaisena päivänä. Asiakas pääsee koronatestiin lähetteen saamisen jälkeen pääsääntöisesti seuraavana päivänä, mutta voimakkaasti kasvavan testaukseen hakeutumisen vuoksi testiin pääsyyn on ollut 1-3 päivän viiveitä. Testin tulos lähetetään asiakkaalle tekstiviestillä ja tulokset ovat nähtävissä Omakannassa noin 3-4 päivän päästä testistä. On tärkeää, että korona-testituloksesta riippumatta sairaana ei liikuta kodin ulkopuolella vaan jäädään kotiin sairastamaan.

Näytteitä otetaan jatkossakin hyvin matalalla kynnyksellä valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan ja toimenpiteet testauskapasiteetin lisäämiseksi ovat meneillään.

Päivitetty 14.8.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN