Korona-altistumisia yksityistilaisuuksissa – yli 20-hengen tilaisuuksia tulee nyt välttää

Keusoten alueella on viime aikoina ollut useita korona-altistumisia yksityistilaisuuksissa, kuten häissä ja muissa juhlissa. Tällaisiin tilaisuuksiin osallistuu usein suuri määrä ihmisiä, mikä aiheuttaa joukkoaltistumisia koronavirukselle ja edistää koronan leviämistä.

Muistuttaisimme, että Keusoten uuden suosituksen mukaan yli 20-hengen tilaisuuksia ei tulisi nyt pandemian kiihtymisvaiheessa järjestää.

- Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi on nyt olennaisen tärkeää noudattaa Keusoten ajankohtaisia koronaohjeistuksia, muistuttaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen. Lisäksi on hyvä muistaa muut perusohjeet, kuten hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvavälit ja maskien käyttö mm. julkisessa liikenteessä ja julkisissa sisätiloissa, yleisötilaisuuksissa, tapahtumissa sekä turnaustyyppisissä urheilutapahtumissa.

Keusoten uudet suositukset ja rajoitukset koskien tilaisuuksia, tapahtumia ja kokoontumisia:

  • Esityksiä, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia koskevat aluehallintoviraston tartuntatautilain nojalla tekemät rajoituspäätökset. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat antaneet ohjeen koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä. 
  • Keusote suosittelee tilaisuuksien ja tapahtumien rajaamista alle 20 henkilön tilaisuuksiin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa sillä edellytyksellä, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa THL:n ja OKM:n ohjetta noudattaen.

Lue lisää Keusoten ajankohtaisista koronasuosituksista ja -rajoituksista nettisivuiltamme osoitteesta https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronasuositukset-ja-rajoitukset/.

Päivitetty 16.10.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN