Kolmas Moderna-koronarokoteannos nyt saatavilla voimakkaasti immuunipuutteisille ja sote-henkilöstölle Keusoten rokotuspisteillä aikavälillä 20.–22.9.

Päivitys 22.9.

Alle 30-vuotiaiden miesten sote-työntekijöiden kolmas koronarokote 

THL ei toistaiseksi suosittele kolmatta rokoteannosta alle 30-vuotiaille miehille. Tämä rajoitus ei koske voimakkaasti immuunipuutteisten kolmatta rokoteannosta. Keusotessa 3. koronarokotteen saadakseen miespuolisen sote-työntekijän tulee olla vähintään 30-vuotiais.

Nuorilla vakavan koronataudin riski kahden rokoteannoksen jälkeen on pieni. mRNA-rokotteen saaneilla on raportoitu hyvin harvinaisena haittavaikutuksena sydänlihastulehdusta ja sydänpussitulehdusta. Tämä riski on painottunut nuoriin miehiin. Tällä hetkellä tutkimus- ja seurantatietoa sydänlihastulehduksista kolmansien annosten jälkeen on kuitenkin vielä hyvin vähän. Suositus ikärajasta on varotoimi siihen asti, kun tutkimustietoa kertyy lisää, ja ohjetta tarkastellaan uudelleen tiedon karttuessa.

Lue lisää THL:n tiedotteesta.

HUS Apteekin varastossa on noin 15 000 erääntyvää Modernan koronavirusrokotetta, ja Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä on päätetty käynnistää kolmansien koronavirusrokoteannosten antaminen ennakoitua aiemmin, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

Keusote tarjoaa kolmansia Moderna-koronarokoteannoksia rokotuspisteissä voimakkaasti immuunipuutteisille ja sote-henkilöstölle 20.–22.9. välisenä aikana.
Ajanvaraus on auennut maanantaina 20.9. klo 12.

Walk in -rokotuspisteet, jonne voi mennä ilman ajanvarausta 20.–22.9. klo 9-15:
• Järvenpää JUST, Hyvinkää Sveitsi, Mäntsälän terveysasema, Hyrylän terveysasema, Nurmijärven Kirkonkylän terveysasema.

Ajanvarauksella:
Kolmannen rokotteen voi varata tällä hetkellä vain puhelimitse p. 019 226 0665, ma-pe 8–16. Takaisinsoittopalvelu.
Rokotusaikoja on hyvin saatavilla samalle ja seuraavalle päivälle. Aikoja on tarjolla Keusoten rokotuspisteissä arkipäivinä klo 17.30 saakka.

Kolmatta rokoteannosta suositellaan annettavaksi immuunipuutteisille, joiden rokotusvaste on heikompi, sekä sote-henkilöstölle, joilla rokotteen antama suoja tartuntaa vastaan hiipuu vähitellen. On tärkeä antaa riittävä rokotesuoja työntekijöiden oman terveyden ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi, sekä asiakkaiden suojaamiseksi.

Eri mRNA-rokotteet (Pfizer ja Moderna) ovat keskenään hyvin samankaltaisia, jonka vuoksi niiden ristiin käytöstä ei odoteta ilmenevän turvallisuushuolia ja rokotussarjan oletetaan olevan hyvin tehokas.
Riippuen rokotteiden saatavuustilanteesta kunnassa voidaan THL:n ohjeistuksen mukaan rokotesarjaa jatkaa myös eri valmistajan rokotevalmisteella, jotta rokotesarja saadaan saatettua loppuun aikaisemmin.
Modernan suojavaikutuksen deltavarianttia vastaan on tutkimuksissa todettu olevan jopa tehokkaampi verrattuna Pfizerin rokotteeseen.

Kolmannen koronarokotteen saamisen jälkeen ei ole havaittu voimakkaampia oireita verrattuna muihin rokotuskertoihin.

Voimakkaasti immuunipuutteiset

Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.
Voimakkaasti immuunipuutteiseksi katsotaan seuraavat ryhmät:
- Elinsiirto
- Kantasolusiirto
- Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
- Immunosuppressiivinen syöpähoito
- Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääk-keillä tai JAK-estäjillä
- Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
- Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
- Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Sote-henkilöstö

Kolmas rokoteannos voidaan antaa niille rokotusjärjestyksessä ensimmäisten joukossa rokotetuille, jotka ovat saaneet rokotuksen 3–6 viikon annosvälillä alkuvuonna 2021. Kolmannen rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 6 kuukauden kuluttua toisesta rokoteannoksesta.

Sote-henkilöstöön kuuluivat mm:
- Koronapotilaita hoitava sote-henkilöstö
- Sairaankuljetus
- Koronanäytteenottajat
- Ikääntyneiden asumispalveluyksiköiden työntekijät
- Kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö.

Lue lisää 17.9. julkaistusta tiedotteestamme.Päivitetty 23.9.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN

Hyvinvointialueen valmistelu

Soteuudistus.fi