Keusoten suun terveydenhuolto mukana Järvenpään ja Tuusulan kutsunnoissa 31.8.-3.9.20

Keusoten suun terveydenhuolto on tänä vuonna ensimmäisen kerran mukana nuorten kutsunnoissa Järvenpäässä ja Tuusulassa 31.8.-3.9.20. Kutsuntoihin osallistumalla tavoitamme koulunsa päättäviä vuonna 2002 syntyneitä nuoria, joita voi olla muuten vaikea tavoittaa suun terveyteen liittyvissä asioissa. Haluamme tapahtumassa välittää tietoa oikeanlaisesta hampaiden hoidosta ja tarjota nuorille mahdollisuutta tulla hampaiden pikatsekkaukseen pop-up pisteellemme.

Keusotesta kutsuntoihin osallistuu hammaslääkäri ja suuhygienistejä, joilla on tilaisuudessa oma ständi ja hampaiden pikatsekkauksen pop-up-piste. Pop-up-pisteellä tarjoamme nuorille mahdollisuutta tulla maksuttomaan hampaiden tsekkaukseen, mikä ei kuitenkaan vastaa perusteellista hammaslääkärin suorittamaa hammastarkastusta. Ajatuksena on, että pikatsekkauksen avulla löydettäisiin etenkin kiireellistä hoitoa tarvitsevat nuoret ja heidät voitaisiin ohjata hammashoitoon ennen palvelusajan alkua. Ständillä taas haluamme kohdata nuoria ja jutella heidän kanssaan hampaiden hoitoon ja suun terveyteen liittyvistä asioista.

Otamme tilaisuudessa huomioon THL:n antamat suositukset käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä ja henkilökuntamme käyttää tilaisuudessa suu-nenäsuojaimia.

Keusote osallistuu kutsuntoihin Puolustusvoimien kutsumana, sillä se on hyvä paikka tavoittaa koulunsa päättävät nuoret – erityisesti nuoret miehet. Vuoden 2019 kouluterveydenhuollon kyselystä selvisi, että alle puolet toisella asteella opiskelevista lukion tai ammattikoulun 1. ja 2. luokkien pojista harjaa hampaansa kahdesti päivässä. Pojat harjaavat hampaansa vielä harvemmin kuin tytöt ja ammattiopistossa opiskelevat harvemmin kuin lukiolaiset. - Kansallisen käypähoitosuosituksen mukaan hampaiden harjaaminen kahdesti päivässä on kuitenkin paras tapa ehkäistä reikien syntymistä. Erityisesti tätä viestiä haluamme viedä kaikille kutsuntoihin osallistuville nuorille, sanoo Keusoten koordinoiva ylihammaslääkäri Pirkko Letto. 

Tänä vuonna haemme kokemusta kutsuntoihin osallistumisesta ja nuorten kohtaamisesta kahdessa jäsenkunnassamme Järvenpäässä ja Tuusulassa, mutta ensi vuonna tarkoituksenamme on osallistua kutsuntoihin kaikkien jäsenkuntiemme alueilla.

Katso lisätietoa kutsunnoista Puolustusvoimien verkkosivuilta! 

Päivitetty 27.8.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN