Keusoten ensimmäinen rokotusautokaistapäivä onnistui yli odotusten Nurmijärvellä

Nurmijärven Kirkonkylän terveysaseman pihalla päästiin tänään testaamaan ensimmäisen kerran influenssarokotusten antamista ilman ajanvarausta rokotusautokaistalla. Rokotuksessa kävi yhteensä 824 henkilöä, joista suurin osa oli nurmijärveläisiä, mutta rokotettavia tuli paikalle myös kaikista Keusoten alueen kunnista.

Asiakaspalautetta kerättiin päivän aikana kaikilta rokotusautokaistalla käyneiltä asiakkailta ja keskimäärin palaute oli viisi (asteikko 1-5), mikä oli paras mahdollinen arvosana rokotusautokaistan toiminnalle. Rokotusautokaistan toimintamallin on kehittänyt Nurmijärven kirkonkylän hoitotyön esimies Kaisa Vaviolahti yhdessä henkilökunnan kanssa.

- Emme voi olla kuin ylpeitä ja onnellisia siitä, miten hyvin ensimmäinen rokotusautokaistapäivä sujui ja otettiin vastaan Nurmijärven Kirkonkylällä, sanoo Kaisa Vaviolahti, joka vastasi rokotusautokaistan toiminnasta päivän aikana. Moni rokotuksessa käynyt ihmetteli, että miten näin upeaa palvelua voi saada Keusotesta ja ettei rokotus olisi voinut olla yhtään helpompaa.

Rokotusautokaistalla jonot pysyivät maltillisina, vaikka kävijöitä riittikin koko päivän ajaksi. Aamulla autoja oli odottamassa jo hyvissä ajoin ennen yhdeksää ja hetkellisesti jonostusajat venyivät aamulla puolen tunnin mittaisiksi. Puolen päivän aikaan jonotusaika oli noin 10 minuuttia ja iltapäivällä rokotukseen pääsi jo lähes suoraan. Itse rokotustapahtuma kesti asiakasta kohden vain 26 sekuntia.

- Liikenteenohjaukseen saimme vapaaehtoispohjalta avuksi aivan huikeat reserviläiset, joille haluamme välittää lämpimät kiitokset avusta autoliikenteen ohjauksesta rokotusautokaistalla, sanoo Kaisa Vaviolahti. Reserviläiset ovat lupautuneet avuksi myös ensi viikon lauantaina 14.11. järjestettäviin autokaistarokotuksiin.

Seuraavat rokotusautokaistapäivät järjestetään seuraavan viikon lauantaina 14.11. klo 9-15 Nurmijärven Kirkonkylän, Tuusulan Hyrylän ja Mäntsälän rokotusautokaistoilla.

- Tämän päiväisen kokemuksen perusteella kehotamme, että seuraaviin rokotuspäiviin tulevat pukisivat ylleen t-paidan vaatteiden alle ja pitäisivät auton niin lämpimänä, että siellä tarkenee hetken myös ilman takkia. Kela-kortti on myös hyvä ottaa esille hyvissä ajoin, sanoo Kaisa Vaviolahti.

Marraskuun aikana järjestetään ensi viikon rokotuspäivien lisäksi vielä kaksi rokotusautokaistapäivää: 21.11. Tuusulan Hyrylän terveysaseman ja 28.11. Mäntsälän terveysaseman rokotusautokaistoilla.

Lisätietoa tulevista rokotusautokaistapäivistä ja influenssarokotuksista löytyy nettisivuilta osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/influenssarokotukset. Autokaistarokotusten lisäksi rokotuksia järjestetään ajanvarauksella kaikilla terveysasemilla sekä muiden palvelujen yhteydessä.

Päivitetty 7.11.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN