Keusoten alueen koronatartunnat pysyneet maltillisena

Varmistettuja koronatartuntoja Keusoten alueella on maanantaihin 16.3. mennessä löydetty viisi. Keusoten alueen koronavirustartunnat ovat pysyneet maltillisena.  Noin 80 henkilöä on karanteenissa ja säännöllisessä terveydentilan seurannassa.

Keusote varautuu koronavirustilanteen vaikutuksiin, mm. hallituksen linjausten vaikutuksista Keusoten palveluihin tiedotetaan erikseen.

Jatkossa koronavirusnäytteenotossa keskitytään ryhmiin, joiden tartuntojen selvittäminen on kriittisintä. Näytteenotto kohdennetaan terveyden- ja sosiaalihuollon toimijoihin sekä riskiryhmiin kuuluviin henkilöihin, mm. potilaat, joilla on sairaalahoitoa vaativa hengitystieinfektio, ja joilla epäillään keuhkokuumetta, jonka aiheuttaja ei ole selvillä tai ikääntyneet, joilla on akuutin hengitystieinfektion oireita eikä niille löydy muuta selkeää selittäjää ja joilla on puolustuskykyä heikentävä sairaus. Lisäksi  koronavirusnäytteitä otetaan ulkomaanmatkailijoilta, joille on ilmaantunut ylähengitystieoireita 14 vuorokauden sisällä matkan päättymisestä, ja matkakohteena on ollut Italia tai Itävalta Tirolin alue.

Hengitystieoireisten, mutta hyväkuntoisten henkilöiden, ei tule enää soittaa terveysasemalle tai Päivystysapuun, vaikka epäilisikin koronavirustartuntaa. Hyväkuntoiset ja kotihoidolla pärjäävien tulee olla kotona ja noudattaa yleisiä hengitystieinfektion kotihoito-ohjeita.

Terveysasemiin tai päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Päivystysapu-palvelun turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.

Kaikki henkilöt, joilla on epäily koronavirustartunnasta tai influenssasta, tulee pysyä kotona oireiden alkamisesta vähintään viikon ajan. Jos oireet jatkuvat pidempään, tulee kotona pysyä oireiden ajan ja niiden loputtua vielä yhden oireettoman päivän ajan.

Keusote on tehnyt rajoituksia vierailuihin potilasosastoille.

 Tietoa koronaviruksesta:

Päivitetty 16.3.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN