Keusoten alueella kaksi koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueella on tapahtunut kaksi koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Menehtyneet ovat olleet sairaalahoidossa ollut potilas ja hoivakodin asukas. Tapaukset ovat viime kevään jälkeen ensimmäiset kuolemaan johtaneet koronaan sairastumiset alueella.

Sairaalaosastoilla vierailevien tulee noudattaa voimassa olevia ohjeistuksia. Ohjeita noudattamalla voimme ennaltaehkäistä sekä potilaiden ja henkilökunnan altistumisia koronavirukselle. Vierailut tulee sopia etukäteen yksikön kanssa.

Hoivakodeissa on seurattu tartuntatilannetta tiiviisti, ja käytössä ovat olleet laajat turvatoimet, jotta tartunnat eivät leviäisi. Tapaukseen liittyvässä hoivakodissa on ollut vierailukielto, ja asukkaat ovat saaneet avun ja hoivan omiin huoneisiinsa. Yhteiset tilat eivät ole olleet käytössä. Lisäksi asukkaat ja henkilöstö on testattu laajasti.

Yksityisyyden suojaamiseksi kuolemantapauksesta ei anneta tarkempia lisätietoja.

Koronavirus on yleisvaarallinen tartuntatauti

Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. Vakavan koronavirusinfektion vaaraa voivat lisätä myös ne perussairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä.

Koronasuositusten ja rajoitusten noudattaminen on nyt erityisen tärkeää, koska tartuntamäärät ovat kasvaneet Keusoten alueella rajusti. Vaikka tauti suuremmalla osalle tartunnan saaneista ei aiheuta hengenvaaraa, voi sairastunut levittää tautia riskiryhmään kuuluville.

Toimi näin, jos epäilet sairastuneesi

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

 

Tietoa koronaviruksesta:

  

 

 

 

Päivitetty 23.11.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN