Keusote suosittaa Koronavilkku-sovelluksen lataamista keskiuusimaalaisille – sovellus auttaa estämään koronaviruksen leviämistä

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen julkaisema Koronavilkku-sovellus on otettu Suomessa käyttöön 31.8. ja niin myös Keusoten alueella. Sovelluksen avulla voidaan tehokkaasti estää koronaviruksen leviämistä.

- On erittäin tärkeää, että mahdollisimman moni keskiuusimaalainen lataisi Koronavilkun puhelimeensa, jotta voimme yhdessä estää koronaviruksen leviämistä alueellamme, sanoo Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen. Hyvin moni käy töissä pääkaupunkiseudulla ja muualla Keski-Uudenmaan ulkopuolella. Altistumisia voi syntyä esimerkiksi työmatkan aikana. On hyvä, että tieto mahdollisista altistumisista tavoittaisi ihmiset nopeasti sovelluksen avulla. - Alueellamme on nyt lisääntyvästi esiintynyt joukkoaltistumisia isoissakin joukoissa. Koronavilkku tulee juuri nyt todelliseen tarpeeseen, Laitinen-Parkkonen toteaa. 

Koronavilkku-sovelluksen voi ladata maksutta puhelimeen sovellus-kaupasta. Sovelluksen käyttäjän yksityisyys on hyvin suojattu, eikä ohjelma kerää henkilö- tai sijaintitietoja käyttäjästä. Kun Koronavilkku on asennettu puhelimeen, sovellus huomioi lähellä olevia puhelimia, joihin on asennettu sama sovellus. Koronavilkku ilmoittaa käyttäjälleen altistumisesta, jos ihminen on tai on ollut lähellä tartunnan saanutta. Jos taas sovelluksen käyttäjällä itsellään todetaan koronavirustartunta, voi hän ilmoittaa siitä sovelluksessa nimettömästi terveydenhuollosta saatavan avauskoodin avulla. Näin tehdessään, hän auttaa katkaisemaan tartuntaketjuja, joita on voinut syntyä hänen kohtaamiensa ihmisten kanssa. - Mitä useampi lataa Koronavilkun, sitä tehokkaammin mahdollisia altistumisia voidaan havaita ja estää uusien tartuntojen syntymistä, sanoo Pirjo Laitinen-Parkkonen.

- Koronavilkun saaminen osaksi koronanvastaista työtä on todella tärkeää. On hienoa, että voimme hyödyntää teknologiaa tällä tavoin. Millään muulla tavalla emme pystyisi yhtä nopeasti ja tehokkaasti jäljittämään altistuneita ja tiedottamaan sekä ohjaamaan heitä henkilökohtaisesti, Pirjo Laitinen-Parkkonen sanoo. Sovelluksen kautta kuntalaiset saavat lisäksi tietoa tartunnalta suojautumisesta sekä ajankohtaista tietoa tautitilanteesta Suomessa.

Näin lataat Koronavilkun - lue THL:n ohje! 

Lue lisää Koronavilkusta THL:n nettisivuilta osoitteesta https://thl.fi/fi/-/koronavilkku-on-nyt-julkaistu-lataa-sovellus-puhelimeesi-

Päivitetty 3.9.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN