Keski-Uudenmaan sote pääsi mukaan Palvelut asiakaslähtöiseksi -valinnanvapauskokeiluun - ministeriö myönsi kokeiluun 2 miljoonaa euroa

TIEDOTE

Sosiaali‐ ja terveysministeriön Palvelut asiakaslähtöisiksi ‐kärkihankkeen palvelusetelikokeiluun haki mukaan 12 hakijaa. Valtionavustusrahoitusta on käytettävissä korkeintaan 9,5 miljoonaa euroa. Rahoitusta myönnettiin hankkeille, joilla on kokonaisuutena parhaat valmiudet käynnistää ja toteuttaa kokeilu halutussa aikataulussa vuosina 2017–2018. Keski‐Uudenmaan hankkeen lisäksi rahoitusta saivat Hämeenlinnan kaupunki, Jyväskylän kaupunki, Tampereen kaupunki ja Ylä‐Savon sote‐kuntayhtymä. Rahoituksen ulkopuolelle jäivät Etelä‐Savon sote‐kuntayhtymä, Helsingin kaupunki, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Kainuun sote‐kuntayhtymä, Porin kaupunki, Seinäjoen kaupunki ja Vantaan kaupunki.

Keski‐Uudenmaan kuntien hanke‐ehdotus täytti erinomaisesti kokeilun sisällölle ja aikataululle asetetut tavoitteet. Keski‐Uudenmaan kokeilussa tullaan keskittymään siihen, miten valinnanvapauden piiriin kuuluvien lääkäri‐ ja hoitajavastaanottojen tuottajia ohjataan ja miten paljon palveluita tarvitsevien asiakkaiden henkilökohtainen budjetti voidaan toteuttaa. Lisäksi tavoitteena on laajasti kokemusten ja tietojen saaminen asiakkaiden, palvelujen järjestäjien ja palveluntuottajien käyttäytymisestä, valintamahdollisuuksien, korvausmallien, tietojärjestelmien ja markkinoiden toimivuudesta sekä asiakkaiden osallistumisen ja sote‐integraation toteutumisesta. Siksi kokeiluhankkeille annetaan osittain toisistaan poikkeavia sisältöjä ja painopistealueita.

Suunnitelmia tarkennetaan yhdessä ministeriön kanssa syksyn aikana. Kokeilut aloitetaan vuoden 2017 alkupuolella.

Keski‐Uudenmaan kuntien palvelusetelikokeilua 2016–2018 toteuttaa Hyvinkään kaupungin hallinnoima konsortio (Hyvinkää, Järvenpään kaupunki, Mäntsälän kunta, Nurmijärven kunta, Pornaisten kunta, Tuusulan kunta).

------------

Lisätietoja, Pirjo Laitinen-Parkkonen, hankejohtaja, p. 040 182 5797, pirjo.laitinen-parkkonen@hyvinkaa.fi

 

SEURAA MEITÄ

Keski-Uudenmaan sote

@KU_sote, #KeskiUudenmaansote

Keski‐Uudenmaan sote

Päivitetty 14.5.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 

 
Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694


Operaattorin (CGI) välittäjätunnus: 003703575029
Operaattori CGI Suomi Oy


Paperilaskut:
Keski-Uudenmaan sote ky
Ostolaskujen käsittely
PL 1, 05801 Hyvinkää


Laskujen liitteet lähetetään:
Keski-Uudenmaan sote ky
PL 46, 05801 Hyvinkää