Kehitysvammapoliklinikan toiminta on alkanut

Kehitysvammapoliklinikan palvelut    

Tarjoamme kehitysvammapoliklinikan terveyspalveluita ensisijaisesti Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän alueen kehitysvammaisille asiakkaille, joilla on kuntoutuksellisia tarpeita.

Tuotamme Sinulle seuraavia palveluita:

  • Kuntoutustarpeen arviointi ja suunnittelu yhteistyössä kehitysvammaisen henkilön ja hänen perheensä sekä lähityöntekijöiden kanssa sekä ja kuntoutussuunnitelman laatimiseen liittyvät tukitoimet
  • kuntoutussuunnitelmien laatiminen ja erikoissairaanhoidon konsultaatiot tai lähetepyynnöt lääkärin vastaanotoilla perusterveydenhuollossa
  • Konsultaatio kehitysvammaisten henkilöiden kanssa työskenteleville tahoille (esim. asumispalvelut, työ- ja päivätoiminta, päivähoito, koulu)

Terapia-arviot tehdään pääsääntöisesti poliklinikalla, mutta tarpeen vaatiessa terapeutit voivat jalkautua omaan kotiisi ja toimintaympäristöösi. Toimintaympäristössä tapahtuva arviointi arvioidaan aina asiakaskohtaisesti.

Muissa asioissa kuten etuuksiin, erinäisiin tukiasioihin, asumiseen, itsemääräämis- ja rajoittamistoimenpiteisiin liittyvissä asioissa pyydämme ensisijaisesti olemaan yhteyksissä oman kuntanne sosiaaliohjaajiin.

Saat palvelut moniammatillisen tiimin tuottamana

Poliklinikalla työskentelee kuntoutuskoordinaattori, fysio-, ja toimintaterapeutit sekä lääkäri ja puheterapeutti osa-aikaisesti. Psykologipalveluita pyrimme saamaan tuotettua ostopalveluna. Lääkäripalvelut toteutetaan tällä hetkellä perusterveydenhuollon palveluna terveysasemilla. Poliklinikalle on nimetty osa-aikainen lääkäri, jonka vastaanotto sijaitsee Klaukkalan terveysasemalla. Pyrimme palkkaamaan poliklinikalle kehitysvammalääketieteeseen erikoistuneen lääkärin, jotta asiakkaidemme erityistarpeet pystytään huomioimaan paremmin. Erikoislääkäripalvelut toteutetaan tällä hetkellä kuntakonsultaatioina tai lääkärin arvion mukaisesti erikoissairaanhoidon palveluna.

Kehitysvammapoliklinikan palvelut kuntoutussuunnitelmien laadintaan liittyen ovat Sinulle maksuttomia.

Ajanvaraus poliklinikalle

Voit varata ajan kehitysvammapoliklinikalle kuntoutuskoordinaattoriltamme. Myös läheisesi voi olla yhteydessä kuntoutuskoordinaattoriin asiakkaan kuntoutuksellisissa asioissa

Pyrimme ensimmäisen toimintavuotemme aikana kehittämään palveluitamme toiminnan vakiintuessa ja selkiytyessä ja teemme enenevissä määrin yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa, jotta saamme tietoomme asiakaskuntamme tarpeet ja toiveet.

Kehitysvammapoliklinikka

Hyvinkään H-sairaala, H1-rakennus

Sairaalankatu 1,  3 krs

05850 Hyvinkää

p. 040 315 1827, kuntoutuskoordinaattori

Kehitysvammapoliklinikan esimies, Reija Aho

 

Päivitetty 17.12.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN