Itsepalveluajanvaraus koronatestiin avattu Uudenmaan asukkaille

Keusoten alueella asuvat voivat tästä päivästä lähtien (9.9.) varata itse ajan koronavirusnäytteenottoon Koronabotin kautta.

Keväällä Uudenmaan alueella käyttöönotetussa Koronabotissa käyttäjät ovat voineet arvioida koronavirustestauksen tarvettaan. Nyt Koronabottiin on lisätty mahdollisuus varata itse aika näytteenottoon. Koronabottiin pääsee kirjautumaan osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Vastattuaan Koronabotin oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen sopivan ajan näytteenottopisteeseen. Ennen ajanvarausta asiakkaat täyttävät esitiedot. Keusoten alueella valittavia näytteenottopisteitä ovat Järvenpään JUSTin, Klaukkalan ja Hyvinkään sairaalan autokaistat. Klaukkalan juuri avattu autokaista sijaitsee Klaukkalan jäähallin parkkipaikalla. 

Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Ajan varaaminen toisen henkilön puolesta, esimerkiksi lapsen, on mahdollista myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee jatkossakin edelleen myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Uudistuksen uskotaan vähentävän ruuhkaa palvelunumeroissa
Koronatestauksen itsepalveluajanvarauksen toivotaan vähentävän ruuhkaa Keusoten koronahoitopuhelimessa ja lääkäri-hoitajavastaanottojen puhelinpalvelussa.

Ohjeet ja vastaus tekstiviestillä
Varattuaan ajan koronatestiin asiakas saa vahvistuksen näytteenottoajasta sekä tulo-ohjeet tekstiviestillä. Myös näytevastaukset saapuvat tekstiviesteinä testivastauksen valmistuttua.

Koronabotin itsepalveluvarauksen kautta otetut positiiviset koronanäytetulokset näkyvät Omakannassa viiveellä eli kuntien tartuntatautiyksikköjen kirjattua tulokset kunkin kunnan potilastietojärjestelmään. Negatiiviset testitulokset saadaan näkyville Omakantaan arviolta vasta lokakuun alkupuolella, jolloin myös positiiviset tulokset saadaan nopeammin näkyville.

Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa sairastuneelle ja kysyy altistumistietoja.

Palvelun ovat toteuttaneet HUSin Epidemiologinen yksikkö ja HUS Tietohallinnon Sähköiset asiointipalvelut.

Ohjeita Koronabotti itsepalveluajanvarauksen käyttöön löytyy nettisivuiltamme osoitteesta https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/Kun-epailet-koronavirustartuntaa/.

Päivitetty 19.3.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN

Hyvinvointialueen valmistelu

Soteuudistus.fi