Hoitajan ja lääkärin vastaanottojen puhelinpalvelu on pahoin ruuhkautunut

Viimeisen kahden viikon aikana on hoitajan ja lääkärin puhelinjärjestelmässämme esiintynyt teknisiä häiriöitä. Ne ovat yhdessä koko ajan kasvavan kysynnän kanssa ruuhkauttaneet pahoin puhelinpalveluamme (p. 019 226 0505) aiheuttaen useamman päivän viivettä takaisinsoittoihin asiakkaille. Tällä hetkellä jonossa on lähes 800 takaisinsoittoa. Eniten ruuhkaa on syntynyt Hyvinkäällä.

Pyrimme purkamaan ruuhkaa mahdollisimman pian, mutta takaisinsoittoihin vastaaminen voi siitä huolimatta kestää useitakin päiviä. Pyydämme puhelinpalvelun kautta yhteyttä ottaneita asiakkaita odottamaan rauhassa takaisinsoittoamme, sillä asiakkaan jokainen soittoyritys kerryttää lisää takaisinsoittojonoa.

Hoitajan ja lääkärin puhelinpalvelussa ilmeni ensimmäisen kerran häiriö 4.2. ja toisen kerran 10.2., jolloin puhelimen automaattinen nauhoite katkesi ennen kuntavalintaa. Tämä aiheutti sen, että asiakkaiden puhelut ohjautuivat kuntavalinnan sijaan yhteen puhelujonoon. Yhden pitkän puhelujonon purkaminen on paljon hitaampaa kuin kuntakohtaisten puhelujonojen, mikä vaikutti takaisinsoittojen ruuhkautumiseen.

Teknisen häiriön lisäksi puheluiden määrät hoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelujen puhelinpalveluun ovat selvästi kasvaneet alkuvuoden aikana. Osa kuntalaisten puheluista koskee koronarokotteita. Pyytäisimmekin, että vastaanottojen puhelinpalveluun ei soitettaisi tästä syystä. Paras ja ajankohtaisin tieto Keusoten alueen koronarokotuksista löytyy nettisivuiltamme osoitteesta www.keusote.fi/koronarokotukset, minkä lisäksi tiedotamme rokotuksista aktiivisesti paikallislehdissä ja jaamme tietoa myös sosiaalisessa mediassa. Mikäli kuntalaisella on epäily koronavirustartunnasta tai siihen viittaavia oireita, tulee hänen tehdä Koronabotin oirearvio osoitteessa www.koronabotti.hus.fi ja varata tarvittaessa aika koronatestiin. Vaihtoehtoisesti kuntalainen voi soittaa Keusoten Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099 (8 – 20) oireiden niin vaatiessa.

Myös Keusoten Nettipalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut Hyvinkäällä, mikä aiheuttaa viivettä asiakkaiden yhteydenottojen käsittelyyn. Muiden kuntien osalta Nettipalvelu toimii normaalisti ja yhteydenottoihin vastataan viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Suosittelemme yhteydenottoa Nettipalvelun kautta erityisesti puhelinpalvelun ruuhkautumisesta johtuen. Linkki Nettipalveluun löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta www.keusote.fi/nettipalvelu.

Päivitetty 12.2.2021 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN