Muistipoliklinikoiden toiminta yhdistyy Lännen ja Idän geriatrisille poliklinikoille

Keski-Uudenmaan kuntien muistipoliklinikat ovat yhdistäneet toimintansa, ja toiminta keskittyy jatkossa kahdelle geriatriselle poliklinikalle. Tulevaisuudessa geriatrinen poliklinikka hoitaa laajemminkin kuin vain muistiin liittyviä asioita.

Lännen geriatrinen poliklinikka sijaitsee Hyvinkään geriatrisen keskuksen tiloissa Paavolassa, ja palvelee Hyvinkään ja Nurmijärven alueen asiakkaita. Idän geriatrinen poliklinikka avattiin Kellokoskelle, ja se palvelee Mäntsälän, Järvenpään, Tuusulan ja Pornaisten asukkaita. Molemmat poliklinikat avautuivat toukokuun aikana. Koronavirus-poikkeustilanteesta johtuen poliklinikoiden avaaminen on viivästyi.

Nyt rajoitusten lieventyessä muistivastaanotot on käynnistetty pienimuotoisesti ja hoito on aloitettu kiireisimmistä geriatrin vastaanottoa odottavista potilaista. Toimintamahdollisuuksia arvioidaan viikoittain, ja vastaanottoja pidetään sen mukaan, miten viranomaismääräykset ne jatkossa mahdollistavat.

Muistipoliklinikalle ohjataan terveyskeskuslääkärin tai -hoitajan tekemällä lähetteellä. Lähetteen saavuttua geriatri arvioi jatkotoimenpiteet ja potilaaseen otetaan yhteyttä poliklinikalta. Uudella toimintamallilla varmistetaan se, että tarvittavat esitutkimukset on tehty ennen poliklinikalle tuloa ja saamme palveltua kaikkia potilaitamme yhdenvertaisesti ja tehokkaasti. Kaikkien jatkuvan kotihoidon asiakkaiden muistitutkimukset tehdään jatkossa kotihoidon lääkärien toimesta. Poikkeustilanteesta ja tulevasta kesästä johtuen, asiakkaat voivat joutua odottamaan vastaanottoaikaa muistipoliklinikalle normaalia pidempään.

Päivitetty 2.6.2020 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN