LAPE Lapsiystävällinen hallinto -tilaisuuksia Uudellamaalla

Lape Uusimaa Yhdessä olemme enemmän on osa kansallista LAPE muutosohjelmaa. Yhdessä olemme enemmän –hankkeessa kehitetään lapsiystävällisen hallinnon malleja. Toimintakulttuurin muutoksen tueksi Lape –hankkeessa koulutetaan lapsenoikeusperustaiseen päätöksentekoon, tarkastellaan osallisuuden malleja ja käytänteitä sekä orientoidutaan lapsivaikutusten arviointiin osana toimintakulttuuria ja lapsiystävällistä hallintoa. Yhdessä olemme enemmän –hankkeessa on mukana 18 kuntaa Uudeltamaalta, mutta oheiset tilaisuudet on tarkoitettu kaikkien 26 kunnan toimijoille.

Valtionvarainministeriön avoimen hallinnon hanke järjestää 14.11.2017 Helsingissä tilaisuuden Lapsen oikeuksien ajankohtaistilaisuuden jonka kutsu on liitteenä.

Lape Uusimaa järjestää yhdessä Unicefin kanssa saman sisältöisiä Lapsiystävällinen maakunta –koulutuksia kaksi kappaletta 5.12.2017. Toinen tilaisuuksista on Lohjalla ja toinen Järvenpäässä. Kutsu liitteenä.

Mikäli haluat ajankohtaista tietoa Uudenmaan LAPE hankkeesta jatkossa, tilaa uutiskirjeemme osoitteesta www.lapeuusimaa.fi

Ystävällisin terveisin;

Maikki Arola
Hankepäällikkö
Uudenmaan LAPE –hanke
044-369 1661
maikki.arola@lohja.fi

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma LAPE 2017-2018

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) on yksi hallituksen kärkihankkeista. Ensisijaista uudistuksessa on lapsen etu ja oikeudet sekä vanhemmuuden tuki. Näin voidaan vähentää lasten, nuorten ja perheiden  eriarvoisuutta.

Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaa johtavat sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö, jonka vastuulla on lasten ja nuorten hyvinvoinnin tuki varhaiskasvatuksessa, koulussa ja oppilaitoksessa. Ohjelman toimeenpanon tuesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Lape Uusimaa –Yhdessä olemme enemmän

Uudenmaan hanketta on toteuttamassa kahdeksantoista kuntaa Uudenmaan alueelta. Hankkeemme kehittämistyöhön ovat sitoutuneet: Karkkila, Vihti, Järvenpää, Hyvinkää, Mäntsälä, Pornainen, Nurmijärvi, Lohja, Loviisa, Lapinjärvi, Porvoo, Askola, Inkoo, Tuusula, Siuntio, Sipoo, Raasepori ja Hanko. Hankkeessamme ovat edustettuina sosiaali- ja terveyspalvelut, kasvatus- ja opetustoimi sekä nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimi. Kuntiemme lisäksi hankkeessa ovat mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan Piiri ja kolme sosiaalialan osaamiskeskusta; Sosiaalitaito, FSKC sekä Verso. Yhteistyöverkostoon olemme pyytäneet mukaan useita eri toimijoita, joiden kanssa tehdään yhteistyötä valittujen kehittämiskokonaisuuksien ja niissä suunniteltujen toimenpiteiden osalta.

Uudellamaalla kehitetään LAPE:n kaikkia neljää kehittämisaluetta. Uudellamaalla keskitytään ensisijaisesti perhekeskustoimintamallin kehittämisen sekä varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitosten lasten ja nuorten hyvinvoinnin tuen kehittämiseen. Edellä mainittuja täydennetään lapsiystävällisen toimintakulttuurin kehittämisellä ja erityispalvelujen osalta uusia toimintamalleja, monialaista yhteistyötä sekä perhetyötä ja -kuntoutusta kehittämällä.

 

Päivitetty 14.5.2019 Tulosta

 
 


Sandelininkatu 1, PL 46
05800 Hyvinkää
kirjaamo@keusote.fi
Vaihde p. 019 711 0000,
ma-pe klo 8-16

Kuntayhtymän Y-tunnus: 2844969-4

 
Laskutus:

Verkko-osoite ja tunnus:
OVT tunnus: 003728449694

Operaattorin Telia/CGI tunnus:
003703575029


Verkkolaskulla näkyvä postiosoite / skannauspalvelu:
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
003728449694
PL 299
02066 DOCUSCAN